M-aș duce de m-aș întoarce! Corupție, mass-media, educație, politică, mentalitate [2023]

Romania 1 decembrie

Romania este o țară cu o istorie bogată și cu o cultură diversă, dar din păcate, aceasta este ținută înapoi de o clasă politică ineficientă.

Sistemul de învățământ

Una dintre principalele probleme ale țării este faptul ca avem o educație slabă. Sistemul de învățământ din România nu reușește să ofere elevilor și studenților competențele necesare pentru a se adapta la cerințele din piața muncii. Acest lucru duce la o rată ridicată a șomajului și la o economie subdezvoltată. Unde mai pui că cei foarte bine pregătiți aleg să plece din cauza modului de organizare al afacerilor din țară.

Mas-media – Componenta de educație lipsa!

Mass-media din România este compusă în marea majoritate din organe de presă aservite intereselor unor grupuri din spatele politicienilor sau mai rău. Jurnaliștii sunt adesea cumpărați pentru a scrie articole favorabile unor anumite partide sau persoane, în loc să raporteze obiectiv și să informeze publicul. De educație nu mai zic pentru că ei din start spun ca nu sunt acolo să facă educație.

Corupția se naște din lipsa de educație

Corupția este, de asemenea, o problemă majoră în țara noastră. Oficialii guvernamentali și reprezentanții afacerilor își folosesc puterea pentru a obține beneficii personale, în detrimentul interesului public. Aceasta duce la o distribuție inechitabilă a bogăției și la o lipsă de încredere în instituțiile țării. Și tot infama educație duce la corupție.

Mentalitate

În concluzie, România are nevoie de o clasă politică mai eficientă și mai integră. Trebuie să investim în educație, să combătăm corupția și să susținem mass-media independentă, pentru a ne asigura că țara noastră poate progresa și avea succes pe plan internațional. Acest lucru poate fi realizat numai prin efortul conjugat al cetățenilor și prin schimbarea mentalitatii și atitudinii societatii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *