Credinta fatarnica

Crede si nu cerceta.

M-am saturat de oameni care cred in Dumnezeu fara a intelege credinta lor.

Sa tii post inainte de a invata ce e respectul pentru cei din jur mi se pare o pierdere de vreme si pentru cel in cauza, dar si pentru cei ce roiesc in jurul tau. Nu te transforma intr-un martir pentru ca iti place scena, trasnforma-te intr-un martir pentru ca nu poti dormi noaptea de durere.

„Sfarsitul va veni cand toti vor descoperi adevarata credinta” ….e interpretabil caci fiecare in felul lui are adevarata credinta. Pentru fiecare adevarul e cel cu care s-a nascut sau cel pe care l-a dobandit pe parcurs prin educatie si asimilare.

Nu pot sa cred ca in 2014 putem sa mai cadem prada unor discursuri patetice din anii 1900. Pentru numele lui Dumnezeu au aparut multe alte inventii si lumea a evoluat spre altceva. Trebuie sa intelegem ca unele lucruri/cutume sunt ale trecutului si ca prezentul trebuie sa fie despre respect.

Prima si singura lectie care trebuie invata din credinte este Respectul.

Nu tin posturile toate pentru ca nu pot sa am respect. Tin uneori 1 saptamana de post inainte de sarbatoare pentru a ma pregati pe mine ca Om de sarbatoarea respectiva. E o cutuma educationala din familie. Dar in saptamana respectiva incerc sa invat ceva din ea. Incerc sa stabilesc o conexiune alimentar-spirituala cu Divinitatea.

Respectul este lectia. elevii suntem noi. Profesor este Dumnezeu. Preotul e asistent. Cand asistentul se crede „Profesorul” trebuie sa studiem seminariile direct cu Profesorul.

M-am saturat de intermediarul care imi vinde dragoste la pret de ura.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *