Croitorul de plase de pescuit

plase de pescuit

Eram copil la tara cand am descoperit niste plase pescuit. Erau vechi si rupte, insa la acea vreme nu imi permiteam nici macar plase pescuit ieftine.

Asa ca rabdator si plin de incredere am inceput sa repar la batranica aceea din atelier. Si trebuie sa recunosc ca n-am facut treaba rea. Colegii mei de pe balta ma intrebau daca nu am cumva si alte plase pescuit de vanzare.

Asta mi-a dat o idee. Mi-am adus aminte ca la noi in sat exista un batran care stie sa croiasca plase asa ca m-am dus la el. Nu prea mi-a placut in prima faza, pentru ca dura foarte mult si sa faci doar doua plase pescuit.

Dar dupa ce mi-am imbunatatit viteza de lucru a inceput sa imi placa. Mai ales ca au inceput sa iasa si primii banuti. Scrisesem pe poarta plase de pescuit de calitate aici. Si avem ceva clienti.

Nu va imaginati ca ma dadeau banii afara din casa, dar pentru nevoile celor 16 anisori ai mei erau buni. Deja printre prieteni circula vorba ca porecla mea e plase de pescuit ieftine. Intre timp vacanta s-a terminat si toate sculele pe care le adunasem intreaga vara nu voiam sa le las in uitare.

Asa ca l-am intrebat pe batranul care ma invatase sa le construiesc daca nu stie pe cineva care ar vrea sa se ocupe de aceasta activitate. Si parca a fost CEASUL BUN. Nepotul sau impreuna cu un vecin erau prezenti si le-a suras ideea.

Asa ca nisa plase de pescuit de vanzare din satul bunicilor mei era in continuare activa si ocupata de doi baieti plini de energie si avant.

Sa va spun ca la vreo cativa ani balta aceea a devenit crescatorie si ca cei doi au devenit administratori si ca astazi locul acela este unul din cele mai iubite locuri de pescuit.

Plus ca tineretea celor doi si ideile lor proaspete au dezvoltat si alte afaceri conexe, nu doar punctual balta si atelierul de plase.

Au aparut locuri de joaca pentru copii si un club de distractie pentru persoanele in varsta si multe alte chestii interesante si frumoase.

Din aceeasi categorie mai poti citi si despre Pescuitul cu plasa! Fir intins.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *