Cu copilul la stomatolog! Alege un stomatolog copii in 2016

stomatolog copii

Sunt un unchi fericit cu doi nepoti. Si zilele trecute a venit vremea sa imi duc unul dintre  acesti nepoti la stomatolog copii.

Si desi eram eu mai emotionat decat nepotelul, am ramas impresionat de mirosul superb pe care l-am intalnit cand am intrat in clinica de stomatologie pediatrica.

Era asa ca un fel de pseudo-cofetarie menita sa ii atraga pe copii si sa creeze in perechea ” stomatolog copii ” o chimie unica si o relatie de lunga durata bazata pe incredere si empatie.

Inainte sa vina momentul ducerii nepotelului meu la stomatologie copii, i-am vazut pe fratele si cumnata mea cat de multe povesti pozitive au creat, pentru ca in momentul intrarii in sectia de stomatologie copii el sa nu fie ca o pisica speriata.

Si cred ca asta ar trebui sa invete orice dentist copii, chiar si cu cabinete micute.

Daca vorbim de orice clinica stomatologica copii Bucuresti, trebuie sa recunostem ca acestea au cam gasit deja solutiile optime.

Au facut schimburi de experienta cu alte clinici stomatologie copii din strainatate, au invatat despre solutii incercate de orice stomatolog copii din vest si le-au importat, trecandu-le prin filtrul propriu si adaptand la conditiile subiective ale fiecarui doctor.

Si totusi fie ca vrem sau fie ca nu vrem atunci cand aducem vorba despre stomatologie pediatrica si despre dentist copii, mai ales in cabinetele de stat sau in cabinetele din scoli, inca exista perceptia DOCTOR RAU.

Multi dintre acestia intra speriati in orice clinica stomatologica de copii din Bucuresti. Asa ca unii dintre doctori, deranjati foarte tare de acest tip de frica au inceput sa cerceteze impreuna cu psihologii fenomenul frica de dentist la copii si au reusit sa creeze „retete” prin care sa ii ajute pe acesti copii cu experiente neplacute in alte clinici de stomatologie copii.

Si e superb sa ii vezi cum se insenineaza la fata ingerasii aceia mici si cum parca devin ei mai nerabdatori sa simta „albinuta” cum lucreaza in gurita lor sau pe „setila” adunand saliva din gura lor.

Sa speram ca viitorul ii va transforma pe cat mai multi dentisti in pasionati de pediatrie si mai ales in pasionati de a vedea zambete pe fetele dragalase ale copiilor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *