Cum poți amenaja un living modern?

Living modern de la Norda Shop


Livingul este una dintre încăperile în care ne petrecem cel mai mult timp, efectuând diverse activități fie cu familia, fie cu prietenii. De aceea, modul în care amenajăm această încăpere trebuie să ne reflecte personalitatea și, totodată, să creeze privitorului o senzație de confort.

Sfaturi pentru amenajarea livingului

În zilele noastre, putem găsi cu ușurință inspirație în revistele de specialitate sau în mediul online – care abundă în exemple de amenajări interioare.

Alături de cei de la NoRDA ți-am pregătit, în cele ce urmează, câteva sfaturi pe care le poți urma dacă vrei să amenajezi un living modern:

Nu încărca excesiv spațiul!

Această regulă e valabilă atât pentru sufragerie, cât și pentru celelalte încăperi. Aglomerarea de obiecte obosește vizual privitorul, așadar experții în amenajări susțin că o abordare minimalistă – orientată doar către funcționalitate și simplitate – este o alegere excelentă.

Acordă o atenție deosebită luminozității!

Designerii nordici recomandă să acordăm o atenție deosebită acestui aspect întrucât felul în care pică lumina într-o cameră poate contribui substanțial la obținerea unor efecte vizuale plăcute ale încăperii. Mai mult decât atât, o încăpere luminoasă pare mult mai spațioasă.

Așadar, de preferat este să alegi ferestrele mari și să ai grijă atunci când decorezi să nu așezi în fața ferestrelor obiecte care să obstrucționeze pătrunderea luminii naturale. Având în vedere că detaliul luminii îndeplinește un rol semnificativ în amenajări, extrem de importantă devine și alegerea corpurilor de iluminat.

Atenție la culorile pe care le alegi!

Specialiștii recomandă să te limitezi la o paletă restrânsă de culori – 3-4 culori. Poți folosi tonuri de gri, bej, alb, negru, argintiu sau nuanțe de albastru închis.

De regulă, designerii de interior care preferă stilul nordic susțin adoptarea unui living monocrom.

Amenajează în living dulapuri moderne!

În prezent, soluțiile de depozitare sunt nelimitate mai ales în mediul online.  Dulapurile moderne pot constitui o alegere ideală în care tu să așezi obiectele preferate.

Și, vestea cea bună este că nu trebuie neapărat să le instalezi în living. Poți să le amplasezi cu succes și în dormitor sau într-un hol în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție și de stilul ales – desigur.

Optează pentru vitrine living!

Cu toții ne amintim de binecunoscutele vitrine din casele bunicilor noștri care adăposteau bibelouri sau suveniruri. Sau de peștele de sticlă așezat pe mileuri.

Ei bine, și în zilele noastre vitrinele se află în tendințe doar că sunt mult mai moderne și se află chiar pe lista obiectelor de mobilier preferate de către experții în amenajări.

Așadar, optează pentru o vitrina moderna și livingul tău va căpăta un aer cozy și cool.

Stilul NoRDA – Alegerea rafinată a confortului

În ultimii ani, se remarcă o tendință a designerilor de interior de a se depărta de încărcarea excesivă a camerelor cu obiecte inutile și de a practica în schimb un nou stil – stilul scandinav – ce promovează funcționalitatea și simplitatea. Designul nordic creează o ambianță plăcută și elegantă în același timp, fără să încarce inutil încăperile.

Prin intermediul detaliilor subtile, NoRDA aduce un nou suflu de optimism acestui stil oferind piese de mobilier și alte articole la cele mai înalte standarde calitative. Cei care se află în căutarea bunului gust pot găsi cu ușurință o gamă largă de accesorii, corpuri de iluminat, decorațiuni și textile. Materialele din care sunt confecționate inspiră o apropiere de natură și fac din fiecare piesă de mobilier o alegere rafinată a confortului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *