Cum poți preveni apariția defectelor în cazul îmbinărilor sudate? [2018]

aparate de sudura detop.ro

Cei care lucreaza cu aparate de sudura cunosc pericolele la care se expun dacă nu-și iau toate măsurile de protecție și echipamentele necesare pentru realizarea lucrării profesionale.

Astfel, pe lângă respectarea acestor condiții care impune purtarea salopetei, a mănușilor și a unei măști de protecție, sudorii au nevoie și de utilizarea unor aparaturi profesionale care să asigure o productivitate optimă.

Ce defecte ale îmbinărilor se pot întâlni în urma sudurii

Fie că utilizam aparate de sudura neperformante, fie tehnologia de sudură folosită nu este cea corespunzătoare, sau chiar și din alte motive, se poate întâmpla ca rezultatele obținute să nu fie pe măsura așteptărilor pe care le avem.

Mai precis, la nivelul îmbinărilor sudate pot apărea anumite defecte care influențează  calitatea lucrării finale într-un mod negativ. Orice abatere de la continuitatea, forma, dimensiunile, aspectul exterior, structura precum și compoziția chimică poate fi considerat un defect al îmbinărilor sudate.

Din nefericire, anumite defecte nu pot fi admise, mai ales în cazul unor proiecte de mare amploare care au nevoie de o structură rezistentă. În timp ce unele defecte pot fi superficiale, și pot fi corectate prin intermediul unor lucrări suplimentare, altele nu pot fi remediate iar acest lucru generează pierderi materiale și de timp. Ținând cont de tipul lor, poziția de îmbinare, forma sau mărimea, dar și de secțiunea materialului în care se află defectele, pot fi găsite anumite soluții.

De regulă, imperfecțiunile se datorează unor greșeli de proiectare, a materialului de adaos folosit sau mai pot apărea ca urmare a greșelilor de execuție. Printre cele mai întâlnite defecte ale sudurii se numără:

  • Crăpături, fisuri
  • Pori și sufluri
  • Incluziuni
  • Lipsa de pătrundere
  • Lipsa de topire
  • Supraîncălzirea
  • Arderea
  • Defecte de formă

De ce să optezi pentru un invertor de sudură profesional

Diversitatea din piata de aparate de sudura îi poate pune într-o mică încurcătură pe mulți dintre cumpărători, mai ales dacă nu sunt profesioniști în domeniu. De altfel, unul dintre cele mai recomandate produse este invertorul de sudură profesional, menit să-i ofere utilizatorului o experiență cât mai plăcută datorită ușurinței cu care poate fi manevrat.

În plus, toată lumea se află în căutarea unei oferte de preț care să întrunească în același timp standarde calitative.

Un invertor de sudură folosește componente electronice pe bază de silicon, în loc de transformatoare de cupru sau din aluminiu cum se întâmplă în cazul aparatelor de sudură tradiționale. Așadar, invertorul poate fi o investiție ce îți poate aduce nenumărate beneficii pe termen lung. Pe lista avantajelor pe care le oferă un astfel de dispozitiv electric se numără amorsarea și reamorsarea excelentă, consumul redus de energie, versatilitatea (poate lucra cu orice tip de electrozi – bazici, rutilci, inox, fontă);

Invertoare de sudură de la DeTop

DeTop este unul dintre magazinele online unde poți găsi o gamă variată de aparate de sudură cu un spectru larg de utilizare – de la invertoare de sudură profesionale la echipamente de protecție sudură, scule electrice sau utilaje pentru construcții.

Altfel spus, pe website-ul magazinului de specialitate poți găsi toate instrumentele și dispozitivele necesare pentru a efectua o lucrare excelentă.

Aparate de sudura – Sudura radacina cu sarma plina in regim RMD – Miller Electric

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verified by MonsterInsights