Curând va fi o noapte tristă

…așa-mi cântă un vechi cântec de munte in urechi.

Cristian Bușoi un fruntaș PNL și-a început nebunia de campanie electorală pentru cucerirea Bucureștiului folosindu-se de o tragedie care a zăpăcit toată țara. Vorbim de tragedia din Colectiv. Politicianul este un animal fără coloană vertebrală care calcă totul în picioare.

De câteva zile mi-am redus motoarele sociale în ceea ce privește facebook, twitter, google plus și alte pinteres-te pentru a putea citi și asculta diverse interviuri cu oameni de valoare din România. Am început prin a-l ascultă pe Dan Puric. Da știu e securist, idiot, plătit de Soros, pro rus, pro legionar…le-am zis pe toate?!? Mă fraților, eu îl ascult pentru că e dibaci cu așezatul cuvintelor și știe să țină publicul în mână pentru mult timp, oferind și niște repere de cultură. Așadar din cuvântare în cuvântare am dat peste mai multe citate din Petre Tutea. Știam că Petre Tutea e un mare gânditor la României de multă vreme, dar niciodată nu m-am simțit pregătit să înțeleg ce zice acest om. Anul asta se pare că a venit și timpul să ascult, înțeleg și învăț. Moșulețul filosof sau Petrica a lu’ Lenuța din Boteni a zis într-o cuvântare de a lui că singură salvare a României stă într-o politică cu doi stâlpi politici: Partidul Național Tărănesc și Partidul Național Liberal. Nea Petrică avea dreptate, dar săracul avea dreptate pentru că ajuns la 87 de ani el trăi cu imaginea liberalismului din perioadă lui de glorie. N-a crezut că o să vina vreme când un tânăr liberal Busoi încearcă să câștige inimile bucureștenilor suindu-se cu picioarele pe morminte.

Nu că vorbim de politică, dar educația celor 7 ani de acasă ar trebui să te învețe că nu calci peste durerea unui om. Tac’tu și mă-ta aveau obligația să te învețe acasă despre cum trebuie să-ți respecți seamănul și să nu îi calci viață în picioare pentru tu vrei să te cocoti în poarta Cismigiului ca Primar peste Capitală.

Vrei să ajungi Primar?! Era mai simplu dacă te duceai și-ți puneai chiloții în cap la Măruță, Gherghe, Teo, Capatos… iar la final după ce electrizai masa inertă, trânteai un ghiolhan cu mici și bere pe de-a moacă să te știe toată mahalaua. Erai cel mai iubit dintre primari!!!! Ai ratat șansa de a intra în nemurirea politică. Ai reușit sa șchiopătezi la start.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *