Da si cand o sa ne odihnim noi!!!

Omu’ a aparut pe pamantul asta al nostru ca sa munceasca. Asa eu vinerea trecuta mi-am promis ca weekend-ul ce tocmai incepe ma voi preocupa sa ma odihnesc ca un gosopodar lenes ce sunt.Am ajuns la o oboseala dn asta reportata ca la loto 6 din 49. Si ce credeti m-am odihnit?! M-am odihnit din parti. Cand savuram cafeaua sambata dimineata ma trezesc cu un telefon de la un prieten bun ca are nevoie de ajutor cu o mobila dormitor tineret. Al meu are un copil si s-a gandit sa-i utileze camera ca s-a facut flacau mare.

M-am urnit sa-l ajut, ca doar suntem prieteni. Unde mai pui ca se lasa si cu o cinste dupa asezarea puzzle-ului de mobila tineret.

De stat cu casa omul sta prin Bucurestii Noi si incerca sa ma pacaleasca sa mergem la magazinul ala mare si important de pe DN1. Nu prea aveam chef de trambaleala prin oras. Mai ales ca era sambata si probabil ca era plin de populatie. Am dat repede cautare pe nentu’ Goagal si am gasit magazinul de mobila pentru tineret la o aruncatura de bat de strada unde locuia amicul cu familia.

Ca Toma Necredinciosu’ m-am dus in magazin si am inceput sa studiez canturile si toate hachitele de le stiam eu de pe la tamplarii mei ca ar putea sa apara la o mobila cumparata din magazin. Se uitau si oamenii aia la mine cu mirare. Erau toate la locul lor semn ca folosesc aparatura de ultima generatie pentru finisajele la aceste modele de mobila tineret. Unul dintre vanzatori mi-a zis ca totul este conceput intr-un programel de proiectare mobilier 3D si ca piesele trebuie sa se potriveasca la fix. Altfel nu ajunge in magazin. E numele lor in joc!

Ce mai Nea-ul din mine n-a avut ce sa mai comenteze cum imi place mie sa mai iau in balon vanzatorii din magazine de mobila pentru tineret. Prietenul din dotare ii picase ochii pe omobilier camera tineret de zicea el ca se potriveste pustiului ca si temperament. I-am zis:”Ochii pa ea si decarteaza cash-ul s-o ducem acasa!”

Am avut noroc ca aveau pe stoc o camera tineret care a fost pe placul omului. Mi-au zis ca in general ei se ocupa cu preluarea comenzilor in functie de preferintele clientilor, nu toate masurile se potrivesc in casa omului, si de aceea prefera sa ofere mai mult servicii de mobila la comanda. Cea mai mare cerere este pentru mobilier camera tineret.

Dupa ce ies din magazin sa prind mobila omului pe masina, ma intampina o fetiscana cam dezbracata pentru vremea de afara si-mi intinde un pliant: spalatorie de haine rapida si non-stop. Dupa ce pliantul a zburat in mana mea si-a continuat impartirea. Am strigat dupa ea:” Sunt murdar acum ca am carat o mobila, dar in general ma port curat!”. S-a intors din multime mi-a zambit si a zis: „Citeste pe spate!”. Era numarul ei de telefon. I-am strigat ca zilele ce urmeaza poate ne vedem la o cafea prin oras. A plecat in drumul ei publicitar.

Ne-am vazut de drum cu cele cumparate ca aveam de lucru acasa sa scoatem mobila cea veche si ponosita,  pentru a baga mobila cea noua a flacaului. Cand a vazut ala mic mobila abia am reusit sa-l dezlipim de pe ea s-o bagam in casa. I-am zis prietenului ca data viitoare sa-l „deporteze” pe ala mic la tara ca sa putem lucra in liniste. A ras de mine si mi-a zis ca abia asteapta sa ma vada si pe mine cu puradei. Am ras si eu ca stiam ca are dreptate.

Spre seara ne-am cinstit cu un vin pelin si apa de sifon. Mi-am adus aminte de bunica’miu cum bea el vin pelin de la o frapiera gasita pe te miri unde in drumurile lui de batran intelept. Avea dreptate mosul sa bea vin pelin. Are si vinul asta pelin farmecul lui si un gust special. Si uite asa m-am odihnit eu iar in weekend.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *