Dârele de pe cer sunt compuse în principal din cristale de gheață sau picături de apă.

Dârele de pe cer sunt compuse în principal din cristale de gheață sau picături de apă

Dârele de pe cer, cunoscute și sub denumirea de „contrails” (scurt pentru „condensation trails”), sunt urme vizibile lăsate în urmă de aeronave în zbor în atmosferă, mai ales în cazul aeronavelor cu motoare cu combustie internă, cum ar fi avioanele.

Aceste urme sunt compuse în principal din cristale de gheață sau picături de apă care se formează din vaporii de apă din emisiile motoarelor și din umiditatea atmosferică.

Procesul de formare a dârelor de pe cer este similar cu cel al formării norilor. Când gazele emise de motoarele avioanelor, care conțin vapori de apă și particule, intră în contact cu aerul rece și umed de la altitudini înalte, se produce o condensare rapidă a vaporilor de apă.

Această condensare duce la formarea unor mici picături de apă sau cristale de gheață, care pot persista și forma dâre vizibile în urma aeronavelor.

Aspectul și durata dârelor de pe cer pot varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi temperatura și umiditatea la diferite altitudini, tipul de aeronavă și motor, viteza și direcția vântului, precum și compoziția chimică a emisiilor provenite din motoare.

Este important de menționat că dârele de pe cer nu sunt aceleași cu contrails persistente sau persistente anormal de lungi, care pot fi rezultatul substanțelor chimice eliberate în atmosferă, precum cele utilizate în geoinginerie, și care sunt subiectul altor discuții.

Dârele obișnuite de pe cer sunt în principal compuse din apă și cristale de gheață.

Restul sunt povești chemtrails de adormit oliviile care se hrănesc cu știri false!

În concluzie, termenul „chemtrails” este asociat cu o teorie a conspirației care nu este susținută de dovezi științifice și care contravine înțelegerii științifice acceptate cu privire la formarea contrails. Contrails sunt rezultatul proceselor atmosferice normale și sunt compuse în principal din apă și cristale de gheață.

Avem nevoie de educație ca să nu mai încurcăm teoriile conspirației cu realitatea! Poți citi pe tema educației și următoarele articole:

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *