De ce suntem sovinisti maghiari

Eu nu am o problema cu populatia maghiara din Ardeal. Eu am o problema cu populatia politicianista maghiara care perpetueaza antiromanism in populatia maghiara dintre granitele trasate de Muntii Carpati, Ardeal.

Am citit mai devreme un anunt al lui Dan Tanasa pe facebook:

Sursa: Facebook Dan Tanasa
Sursa: Facebook Dan Tanasa

…si am inteles ca sovinismul nostru maghiar este consumat si alimentat fix de cei care il infiereaza. UDMR-ul prin vocea liderilor lor au ca deziderat principal ruperea Ardealului sau a unei parti din el patriei mame. Au demonstratt-o in cei 23 de ani de sah permanent la conducerea Romaniei. Un gest frumos, dar sinucigas avand in vedere ca un mare invatat a spus ca o posibila restabilire a grnaitelor in Europa ar duce Europa intr-un alt razboi mondial stupid.

Asadar avand in vedere ca sovinismul nostru este alimentat nu cred ca putem fi facuti vinovati pentru ceva care ne este servit pentru a justifica actiuni ulterioare.

Eu unul nu am nimic cu populatia maghiara de oriunde ar fi ea. Cat timp respecta regulile tarii in care supravietuiesc si cat timp nu vor sa aiba parte de regim preferential doar pentru ca ei sunt diferiti, voi continua sa invat de la ei si sa sper ca si ei vor invata de la mine. Sa hranesti singur un neajuns si sa primesti si laude pentru asa ceva reprezinta cea mai josnica forma de a castiga o lupta ca popor si refuzul tau pentru NORMALITATE. Restul, istoria si faptele ei trebuiesc invatate asa cum au fost si inchise strasnic in cartile de istorie pentru a nu reinvia fierbintelea unor frustrari care fac parte doar din trecut. Privind in trecut trebuie sa pregatesti viitorul sa nu mai faca aceleasi greseli. Evolutia inseamna sa treci mai departe de egoismul trecutului. Dar asta trebuie s-o invatam si noi, dar si ei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *