Dependenta de a locui la curte

Salut,
Sunt Fanel si de 7 ani sunt dependent de locuitul la curte.

Am crezut acum 7 ani ca viata la curte nu e pentru mine si ca eu dupa 20 de ani de locuit la bloc sunt un orasean. Gresit!!!! Sunt un taran ratacit printre blocuri. Am mimat aproape perfect timp de 20 de ani viata urbana dar in suflet si-n radacini am fost mereu un „Ion” (Liviu Rebreanu) cu mintea dupa pamant.

Acum 7 ani paream un posedat ajuns in fata bisericii unde tocmai trebuia sa savarsesc deposedarea de propriul meu Diavol cand am coborat 8 etaje catre un parter etern. Exorcizarea a fost un proces anevoios care a cerut undeva acum 4 ani o reintoarcere in inaltul „templu urban” de 6 luni. Chimia locuitului la bloc nu si-a mai facut simtita prezenta. Colegii de celula se imputinasera si locul lor a fost luat de personaje pe care nu le intelegeam si pentru ca Cartierul dormitor numit Militari nu mai avea aceeasi valoare si nici acelasi mister ca la 13-14 ani. Semn ca intrati in malaxorul vietii de adult minciuna urbana se prabusea in pamant.

Ce este o casa in realitatea comun sociala?!
O casa este acel templu pe care-l construiesti pentru altii ca te simti tu bine in el. De ce pentru altii?!? Pentru ca in procesul de constructie vei primi sfaturi care iti vor schimba datele de inceput. vei primi granturi pentru care vei plati cu imaginatia celui ce plateste.

Ce este casa pentru mine?!
Casa pentru mine reprezinta scoala mea ucenicie in intoarcerea la radacina. Casa este proiectul de practica am viitorului om care va locui la curte. Casa reprezinta garantia ca pot preda mai departe unei generatii despre radacini si pamant. Casa reprezinta fiecare imperfectiune din pereti care are o poveste. Fiecare fir intins de curent sau lipitura de PPR de la care ai invatat ca o plita incinsa iti topeste amprenta pe degetele cu care ai incercat s-o ridici.

Finisajele intr-o casa completeaza poza de final. Eu nu pot sa vad poza de final, eu doar traiesc in gol povestea de dincolo de machiaj. Repornesc in linistea mintii mele fiecare lectie pentru a nu uita.

….in loc de „Cocaina & Caviar” eu am „Radacini & Pamant”!

Cei 7 ani de „la casa” sunt aproape completi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *