Despre izolarea fonica – cum se realizeaza corect structura masa-resort-masa? 4 conditii cheie

izolarea fonica

Alegerea unor solutii pentru izolarea fonica trebuie realizata sub atenta consiliere a specialistilor. Este recomandat sa iti izoleti peretii, tavanul sau pardoseala in mod corespunzator, iar pentru acest lucru implica intelegerea mecanismelor de functionare.

Cei de la Emexon System detin un portofoliu ce acopera o arie larga de utilizare. Fiecare articol prezinta specificatii diferite din punct de vedere al rolului pe care il va indeplini in izolarea fonica. Structurile de izolare fonica eficiente sunt realizate pe principiul masa-resort-masa. Acest lucru inseamna in termeni generali peretele existent – materialul fonoabsorbant – structura fonoizolanta.

In acest sens exista 4 conditii pentru a obtine o izolare fonica eficienta si anume:

            *Cuplarea elastica – cu bride acustice si baze de cauciuc SENOR

            *Absorbtia fonica – materiale fonoabsorbante ( Ultra HD Foam Greiner sau AcustiFoam)

            *Amortizarea zgomotului – membrane fonoizolante Tecsound

            *Cresterea masei – placi din gips-carton fonic sau placi Emexon SoundBoard.

Materialele fonoabsorbante – ce recomanda specialistii Emexon pentru izolarea fonica?

In catalogul Emexon gasesti placi fonoabsorbante din spuma poliuretanica flexibila cu celule deschise. Acestea sunt disponibile in varianta structurata cu gips-carton fonic. Ele sunt recomandate pentru ca nu se taseaza la factorii externi. Structura stabila nu isi modifica forma in timp.

Secretul pentru o izolare fonica consta in modul de dispunere al diferitelor materiale. In aceasta ordine de idei, placile din spuma poliuretanica sunt cele recomandate. Ca si exemple dupa care sa te ghidezi sunt placile fonoabsorbante Ultra HD Foam Greiner si AcustiFoam. Ce anume recomanda utilizarea acestora? Trebuie sa ai in vedere in primul rand ca densitatea este controlata pe toata suprafata acestor placi. Sunt ideale pentru a izola peretii, tavanul, dar si pardoselile.

Bridele si amortizoarele acustice Senor sunt folosite pentru a indeplini principiul cuplarii elastice. Acestea sunt de o eficienta ridicata in ceea ce priveste indicele de izolare fonica de tip masa-resort-masa.

Amortizarea zgomotului cu membranele fonoizolante Tecsound

Acestea sunt recomandate pentru rolul dublu pe care il prezinta. In principiu, membranele fonoizolante Tecsound creste considerabil masa, amortizand vibratiile sonore in mod semnificativ. Se recomanda aplicarea in zonele cu panouri din gips-carton sau OSB. Mai mult decat atat, membranele Tecsound sunt insesizabile ca si grosime.

Daca nu doresti sa iti diminuezi spatiul din locuinta, membranele Tecsound sunt ideale. Caracterul vasoelastic al membranelor reduce substantial nivelul de zgomot. Totusi, specialistii de la Emexon recomanda utilizarea acestora alaturi de placile fonoabsorbante din poliuretan.

Ca o mentiune de final este recomandat ca pentru o buna izolare sa alegi materiale cu structura celulara deschisa. Placile din polistiren, pluta sau spuma poliuretanica rigida nu sunt indicate. Acestea au rolul de a asigura izolarea fonica si termica a locuintei. Daca urmaresti sa iti izolezi fonic structurile evita cu atat mai mult amplasarea acestora in cavitatile peretilor dubli.

Pe https://emexon.ro/ gasesti articole eficiente pentru izolarea fonica a locuinta. Pe langa produsele variate din catalog regasesti produse si accesorii utile pentru montare. Specialistii de la Emexon ofera sfaturi si recomandari celor interesati. Alaturi de aceste sugestii vei ajunge la rezultatele mult asteptate ce vizeaza confortul acustic dorit.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *