Am plans. am scris. am dezertat!

Am vazut ca a fost mare tam-tam pe internet cu povestea acelui parinte care a plans in bratele copilului sau ca nu are forta si putere sa se lupte. Ca societatea e rea. Ca miau!

A plans omul in bratele copilului. A scris omul pe internet pe un blog. A avut pareri pro si contra. A inchis si a dezertat scarbit probabil de atitudinea celor care-l injura. Nu a avut o problema ca foarte multi i-au dat un like, share, rt si nimeni nu a ridicat un deget sa faca ceva. L-au deranjat „hater”-ii care au facut misto de el.

Nu avem o problema cand lumea ne pupa in cur. Ne creste ego-ul si mergem mai departe caci suntem intrati in star-sistem si am ajuns celebrii pentru „o prostie” pe care am executat-o. Suntem zmei si probabil ca incepem aidoma corifeilor de la televiziunile de stiri sa dam masura prostiei sub forma de mici povete si sfaturi. Romanu’ se pricepe la orice incepand de la sex ,politica si pana la fotbal sau fisiune nucleara. Gesticulam mai mult decat vorbim, vorbim mai mult decat gandim si cerem societatii sa ne dea un piedestal pe care sa ne cataram avizi de reflector.

Cand un altul vine si arunca o piatra spre piedestal, prinzi piatra si o arunci spre el. Publicul tau tinta inca te sustine. Cand vine si al doilea te indoiesti, dar speri in continuare ca publicul e al tau. Cand al treilea se apleaca spre caldaram sa ridice piatra iti pregatesti strategia de fuga. Te dai incet jos de pe piedestal  cu demnitatea prostului ranit  si poftesti pe altul pe pidestalul tau. Cand urmatorul se suie esti primul care apuca piatra. Si piatra duce povestea mai departe intr-un cerc vicios. 

La final copilul-adult pleaca spre alte zari si tu ramai batran si stupid sa-ti inchizi lumina in puscaria vietii tale. N-ai avut curaj sa evadezi pentru ca erai prea mandru sa asculti si prea mandru sa incerci. Dezertor din propriul film!

In democratie comunitatea da greutate. Singuratatea reflectorului ucide!

Comments

comments

3 thoughts on “Am plans. am scris. am dezertat!”

  1. Subscriu la cele scrise. Şi ai dreptate, da:”La final copilul-adult pleaca spre alte zari si tu ramai batran si stupid sa-ti inchizi lumina in puscaria vietii tale. N-ai avut curaj sa evadezi pentru ca erai prea mandru sa asculti si prea mandru sa incerci. Dezertor din propriul film!
    In democratie comunitatea da greutate. Singuratatea reflectorului ucide!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *