Dicționar turc-român online – Învătând limba turcă

dictionar romana-turca

Dicționarul turc-român online oferă un mod convenabil de a învăța limba turcă. Acest dicționar include cuvintele și expresiile cele mai importante din limbajul turc și le traduce în românește. Citește acest articol pentru a vedea cum poate fi folosit acest instrument, ce beneficii aduce și cum să te asiguri că folosești cel mai bun dicționar turc-român online.

Ce este Dicționarul turc-român online?

Un dicționar turc-român online poate fi un instrument valoros pentru cei care doresc să învețe limba turcă, oferind o varietate de cuvinte și expresii turcești cu traducerea lor în română, precum și exemple de utilizare în context.

Da, un dicționar turc-român online poate oferi o varietate de cuvinte și expresii turcești cu traducerea lor în română, acest lucru poate fi util pentru învățarea și înțelegerea limbii turcești.


Exemplele pot ajuta la îmbunătățirea capacității de a utiliza cuvintele și expresiile în propria comunicare. Acest lucru poate fi foarte important pentru a înțelege modul în care cuvintele sunt utilizate în contextul real și pentru a îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba turcă.

Cele mai importante caracteristici ale dicționarului

-Dicționarul conține peste 100.000 de cuvinte și expresii;
-Pronunția fiecărui cuvânt este înregistrată de un vorbitor nativ;
-Fiecare cuvânt are o explicație în limba română care îl ajută pe utilizator să îl înțeleagă corect;
-Cuvintele sunt organizate alfabetic pentru o navigare ușoară;
-Dicționarul oferă posibilitatea de a salva cuvintele favorite pentru o accesare rapidă ulterioară.

Categorii de cuvinte din dicționar

Există cinci categorii de cuvinte în dicționarul nostru:

Substantive: Acestea sunt cuvinte care se referă la oameni, locuri, lucruri sau idei. Ele pot fi folosite ca subiect sau obiect al unui verb și pot fi modificate prin adjective.

Verbe: Acestea sunt cuvinte care indică acțiune sau stare de a fi. În turcă, există patru tipuri diferite de verbe: verbe -mek/-mak, verbe -t/-d, verbe -yor/-uyor și verbe neregulate. Fiecare tip are propriile reguli de conjugare.

Adjective: Acestea sunt cuvinte care modifică substantive sau pronume. În turcă, există două tipuri de adjective: cele care se termină în -li/-lı și cele care nu. Adjectivele care se termină în -li/-lı vin întotdeauna înaintea substantivului pe care îl modifică, în timp ce cele care de obicei nu vin după substantiv.

Pronume: Acestea sunt cuvinte care iau locul substantivelor sau altor pronume. În turcă, există trei tipuri diferite de pronume: pronume personale, pronume demonstrativ și pronume interogativ. Fiecare tip are propriul set de forme în funcție de caz și număr.

Prepoziții: Pronumele sunt cuvinte care se referă la un substantiv sau la un pronume, in timp ce articolele sunt cuvinte care se plaseaza înaintea unui substantiv pentru a arăta dacă acesta este specific sau general. Aceste cuvinte sunt esențiale pentru a construi propoziții corecte și pentru a exprima relațiile dintre diferitele părți ale propoziției.

Cum se folosește dicționarul?

Dicționarul nostru online este foarte ușor de folosit. Puteți căuta orice cuvânt turcesc pe care îl cunoașteți și veți primi o traducere imediată în română. De asemenea, puteți naviga prin dicționar pentru a vedea toate cuvintele disponibile și traducerile lor.

Acest dicționar este ideal pentru începători, deoarece permite acces la o gamă largă de cuvinte și expresii uzuale din limba turcă. Dacă sunteți un vorbitor mai experimentat al limbii, acest dicționar vă va oferi o definiție precisă a fiecărui cuvânt pe care îl consultați.

Exemple de cuvinte traduse

Exemple de cuvinte traduse:

Toată lumea – Herkes
Bună ziua – Günaydın
Mulţumesc – Teşekkür ederim
Da – Evet
Nu – Hayır
Sigur – Emin olabilirim / Elbette
Ce faci? – Nasılsın?

Concluzie

Turcia este un țară care atrage tot mai mulți turiști români în fiecare an. Pentru a le facilita acestora comunicarea cu locuitorii țării, am realizat un dicționar turc-român online.

Acest dicționar conține cele mai importante cuvinte și expresii pe care turiștii români ar trebui să le cunoască pentru a putea comunica în limba turcă.

Sperăm că acest dicționar vă va fi de folos și vă va ajuta să comunicați cu locuitorii Turciei în timpul vacanței dumneavoastră.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *