Dincolo de televizor

M-am saturat sa ma uit eu spre televizor. Acum ceva timp am renuntat sa mai fiu un privitor la televizor avid cum eram cu multi ani in urma. Am renuntat sa ascult de Televizor si doar incerc sa privest tot ce se petrece in Cutia cu Minuni. Ma enervez uneori, gasesc cu pasiune anumite lucruri interesate, dar in final il inchid si-mi formez ideile asa cum vreau eu.

Prea multa lume a ajuns sa traiasca in televizor si asta ma doare, caci televizorul spre deosebire de o carte iti rapeste imaginatia. Cand primesti totul de-a gata ai omorat si ultima farama de imaginatie care poate a existat vreodata in tine. Daca discutiile tale se rezuma la banalitati pe care le-ai auzit in televizor ai pierdut lupta cu imaginatia ta. Imagineaza-te intins intr-un pat de bolnav si privind la cerul de un albastru infinit. Ai dori sa te ridici sa-l vezi mai bine, dar nu poti pentru ca nu vrei. Preferi sa zaci tintuit in pat si sa filtrezi albastrul infinit prin ceea ce prinzi in treaca de la unul si de la altul care se minuneaza cand au ajuns sa traiasca experienta de a vedea cerul in maiestuozitatea sa. Asa ajungi cand traiesti ca Omul Televizor.

Cartile educa spiritul spunea un vers hiphop, dar in realitatea cartile iti da dreptul sa visezi. Si nu sa visezi banal si social, sa visezi la nivelul infinitului dat de limitele tale. Cand imaginatia iti este lasata libera, gandul gaseste drumul catre minte si mintea isi gaseste aliat in suflet. Trebuie doar sa vrei sa te ridici din patul minti tale pentru a cauta drumul in neuitare. Altfel mai trece un ciclu de viata fara ca un copil ce ai fost sa nu-si atinga visul de-o viata.

Inchide cutia hipnotica si deschide ochii pentru a visa!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *