Dincolo de toate este vorba despre oameni

Cand vorbim despre politica si clasa politica trebuie sa intelegem ca aceste doua conepte nu pot exista fara oameni. Politica a fost conceputa de oameni pentru a alege dintre ei pe cei mai de seama care pot conduce destinele lor prin hatisurile vietii. Un politician in mod teoretic ar trebui sa fie un om invatat cu un puternic caracter care sa fie un model de cetatean pentru restul oamenilor care apar in comunitatea ce l-a propulsat.

digi24.ro
digi24.ro

Clasa politica at trebui sa fie un grup organizat de oameni alesi pe spranceana care sa se lupte pentru binele lor si al comunitatii pe care se sprijina. Daca el aduce plus valoarea in comunitatea lui, atunci si comunitatea ii rasplateste bunavointa. Nu spun ca politicianul trebuie sa fie „sarac si cinstit” cu o viata in spate de bugetar, dar spun ca acesta trebuie sa incerce sentimentul de cumpatare cand vine vorba de interesul personal in raport cu cheltuirea banului public. Banul respectiv vine de la cel care l-a propulsat, impovorand pe contribuabil isi reduce sansa de a-si pastra locul in politica.

Partidul Clanul din care faci parte este intotdeauna impovarat cu tradatori. Singurul care nu tradeaza este votul si constiinta comuna a unei comunitatii. Daca esti destul de destept sa-ti construiesti o comunitate puternica in jurul tau vei stapani lumea in pasi mici pana cand o vei conduce la pas mare.

Sursa foto: Digi24.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *