discursul perfect

politica

Marti 25.10.2011.
Un discurs perfect ar fi început așa:
„Dragi români,
Îmi cer scuze pentru…. „

Discursul perfect

Dragi romani,

Pe măsură ce ne adunăm astăzi aici, vreau să îmi iau un moment pentru a reflecta asupra trecutului nostru și a privi viitorul nostru. 2011 a fost un an de mari schimbări și tulburări, nu doar în România, ci și în întreaga lume. Am văzut ascensiunea Primăverii arabe, căderea dictatorilor și apariția de noi lideri și idei noi.

În România, am văzut și propriile noastre lupte și provocări. Am văzut proteste și demonstrații, în timp ce oamenii au ieșit în stradă pentru a cere schimbarea și încetarea corupției.

Dar, în timp ce ne uităm înapoi la acea perioadă, vreau să îmi iau un moment pentru a-mi cere scuze. Îmi pare rău pentru durerea și suferința pe care atât de mulți dintre voi le-ați îndurat în acea perioadă. Îmi pare rău pentru corupția și lăcomia care ne-au reținut țara. Îmi pare rău pentru modul în care atât de mulți dintre voi ați fost ignorați și lăsați în urmă.

Dar pe măsură ce avansăm, vreau să vă reamintesc că avem puterea de a schimba lucrurile în bine. Avem puterea de a construi o Românie mai bună, o Românie care să lucreze pentru noi toți. Avem puterea de a aduce schimbări reale și de a face din țara noastră un loc mai bun pentru toți cetățenii săi.

Deci, să nu ne oprim asupra trecutului, ci să privim spre viitor. Să lucrăm împreună pentru a construi un viitor mai luminos pentru România și pentru toți oamenii săi. Să luăm lecțiile din 2011 și să le folosim pentru a face din țara noastră un loc mai bun pentru noi toți.

În concluzie, vreau să spun că îmi pare rău pentru greșelile trecutului, dar am și speranță în viitor. Cred că împreună, putem construi o Românie mai bună și mă angajez să lucrez cu voi toți pentru ca acest lucru să se întâmple.

Mulțumesc.

Comments

comments

One thought on “discursul perfect”

  1. Pingback: Ciobanitatea optiunii… | Stefan Manea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *