Drogul numit cafea

cafea

De ceva vreme sunt dependent de cafea.. Nu pot functiona fara o cana mare de cafea.

Cafea pe post de viciu

Nu e un viciu strain de mine caci gust/beau cafea de mic. Ai mei s-au prins de viciu meu abia pe la 14 ani. Viciu dura de ceva vreme si era ca un obicei tampit pe care-l copiasem de la cei mari. Cand ramaneam singur p-acasa la 11-12 ani imi faceam cafea si beam! Procedeul il invatasem de la ai mei cand ii priveam dimineata cand isi preparau licoarea de trezire.

Cafea lipsa in facultate

In timpul facultatii nu prea a fost un sport atat de preferat de mine. La un moment dat am avut o intrare in vrie de la cafea si nesomn si am ales sa ocolesc acest obicei. Mai tarziu cand am inceput sa lucrez la casa din Giulesti am devenit un bautor de cafea ultras. Practic nu concepeam o zi fara 1-2 cafele mari. Stresul muncii fizice te darama si ai nevoie de ceva care sa te tina treaz de la 7:00 si pana la 24:00 cam cand se termin lucru prin curte la una-alta.

Gustul de cafea deprins tarziu

Mult mai tarziu cand lucram ca liber profesionist am deprins gustul cafelei la aparat de 1 leu si nebunia cafelei la cafetiera. in perioada de lucru la Calor mi-am depasit orice limita band cam 4-5 cafele pe zi. Munca de birou 8 ore + munca de la casa restu’ de 5 ore dupa program nu se puteam realiza decat asa.

Ce s-a intamplat?!? Am dormit bustean daca n-am bagat cafea deloc

Ieri am decis sa las cafeaua pentru o zi. Am decis tot ieri ca noaptea ce urmeaza trebuie s-o dorm in proportie de 100%. Nu v-am zis ca eu consumul de cafea il fac si alaturi de doar 4-5 ore de somn pe noaptea. deci revenind la subiect am ales 24 de ore fara cafea si cu mult somn.

A doua zi- adica astazi – am revenit la cafeaua cea de toate zilele. Imi vajaie capul si am o energie de-mi vine sa ma sui pe pereti ca Spiderman. Semn ca dupa o pauza de cafea si nesomn incep sa simt beneficiile cafelei.

Comments

comments

One thought on “Drogul numit cafea”

  1. Pingback: Stefan Manea » Inka, inlocuitor de cafea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *