Editor Gutenberg – Noua experiență de editare în WordPress

Editor Gutenberg

Cea mai recentă actualizare, Editor Gutenberg, a marcat o piatră de hotar majoră în evoluția WordPress și a revoluționat modul în care utilizatorii creează conținut.

În continuare vom arunca o privire la ceea ce îl face pe acest editor Gutenberg atât de remarcabil și cum vă poate ajuta să construiți site-uri web mai bune.

WordPress, cel mai popular sistem de management al conținutului (CMS) din lume, nu a fost niciodată menit să fie o platformă statică.

Dezvoltatorii WordPress au muncit din greu pentru a aduce îmbunătățiri majore de-a lungul anilor, fiecare iterație facilitând gestionarea site-urilor web de către proprietarii de site-uri web.

Introducere – WordPress ca o simplă platformă de blogging

Când WordPress a fost creat pentru prima dată în 2003, nu era altceva decât o simplă platformă de blogging.

Creatorul original, Matt Mullenweg, l-a conceput ca o modalitate de a crea și gestiona cu ușurință postările de blog.

De-a lungul anilor, WordPress a evoluat într-unul dintre cele mai populare sisteme de management al conținutului (CMS) de pe web.

Și cu un motiv întemeiat – este ușor de utilizat, flexibil și puternic. Deși era destinat inițial pentru bloguri, WordPress poate fi folosit pentru aproape orice tip de site web.

WordPress crește – Adăugarea de module(plugins) și teme(themes)

Pe măsură ce WordPress continuă să evolueze, vedem adăugarea a tot mai multe pluginuri și teme.

Aceasta este o progresie naturală pe măsură ce WordPress crește și devine mai popular.

Odată cu adăugarea acestor noi funcții, putem oferi utilizatorilor noștri mai multe opțiuni și personalizare.

Ne place să vedem cum comunitatea crește și suntem încântați să vedem ce noi pluginuri și teme devin disponibile.

Dacă sunteți un dezvoltator de pluginuri sau teme, vă încurajăm să vă trimiteți munca în depozitul WordPress.

Gutenberg – Noul editor pentru WordPress!

Gutenberg este noul editor pentru WordPress. Este numit după Johannes Gutenberg, care a inventat tipografia în secolul al XV-lea.

Editor Gutenberg este bazat pe blocuri, ceea ce înseamnă că tot conținutul este organizat în blocuri.

Acest lucru facilitează rearanjarea și formatarea conținutului, precum și adăugarea de elemente multimedia precum imagini și videoclipuri.

Editor Gutenberg a fost introdus pentru prima dată în 2017 și de atunci a fost dezvoltat continuu de comunitatea WordPress.

Cea mai recentă versiune de editor Gutenberg a fost lansată în decembrie 2018.

Dacă utilizați o versiune actualizată de WordPress, puteți încerca Gutenberg instalând pluginul Gutenberg.

Cum se folosește editorul Gutenberg?

Gutenberg este un nou editor pentru WordPress care va schimba radical modul în care creați conținut. Iată un ghid rapid despre cum să-l folosești.

Odată ce ați instalat și activat un editor Gutenberg, veți vedea o nouă filă „Gutenberg” în tabloul de bord WordPress. Aici vă puteți crea și gestiona blocurile Gutenberg.

Pentru a crea un bloc nou, faceți clic pe pictograma „+” și selectați tipul de bloc pe care doriți să îl adăugați. De exemplu, puteți adăuga un bloc de text, un bloc de imagine sau un bloc video.

După ce ați adăugat un bloc, puteți începe să-l personalizați după bunul plac. De exemplu, cu un bloc de text, puteți modifica dimensiunea fontului, culoarea și alinierea. Cu un bloc de imagini, puteți adăuga o legendă sau un text alternativ.

Există, de asemenea, câteva setări mai avansate pe care le puteți modifica, cum ar fi adăugarea de clase CSS personalizate sau atribute HTML. Dar nu vă faceți griji pentru acestea pentru moment – le vom acoperi într-un alt articol.

Odată ce sunteți mulțumit de blocarea dvs., faceți clic pe butonul „Publicați” pentru a salva modificările. Si asta e! Acum ați creat primul bloc Gutenberg.

Concluzii

Una peste alta, editor Gutenberg este un câștig pentru WordPress pentru că l-a făcut mai accesibil tuturor. Cu capacitatea de a crea modele bazate pe blocuri fără a fi nevoie să scrie o singură linie de cod, utilizatorii au un control mai mare asupra designului site-urilor lor web.

Mai mult, cu noi caracteristici, cum ar fi paletele de culori și blocurile reutilizabile adăugate încă de la începuturile sale, Gutenberg oferă o platformă avansată, dar ușor de utilizat pentru a crea conținut frumos rapid și ușor pe site-urile WordPress.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *