Emotia si non-emotia

Emotia are loc atunci cand simti. Dar ce te faci atunci cand nu simti si traiesti ca o nota stearsa ce tocmai ai fost batuta la o masina de scris batrana si obosita. Inspiratia e o curva care lasa urme adanci pe hartia imaculata.

Non-emotie. Film. Te simti ca-ntr-un film, intelegi substanta, dar nu poti opri. O sa ziceti ca e destin, predestinare?!? Prostii!!! E doar non-emotie. E emotia care nu se intampla. E punctul fix prin care trebuie sa treci ca sa ajungi intr-un alt punct cheie. Un hard are nevoie de „bad”-uri pentru a reusi sa-si defineasca „good parts”.

Inteleg emotia si non-emotia la nivel de perceptia a lor, dar nu pot sa le accept fizic in forma lor de a se intampla.

Sunt om care traieste viu chiar daca uneori derulez filmul pe fast-forward in goana mea dupa adevar. E un automatism nascut in trecut si care ma urmeste si-n viitor. Nu pot astepta pur si simplu, nu pot lasa la voia intamplarii sa se petreaca TOTUL. Am nevoie sa urc baricade imaginare pentru a ma cocota infect si meschin in tabloul anonimului simplu care ajunge celebru.

Nenorocirea e ca atunci cand distingi non-emotia nu poti control emotia. Primeste si da. In cazul meu am renuntat la cunoasterea prin saturatie a visului de preamarire, pentru a ma satura de victorii sufletesti. Si mereu si mereu alerg dupa himere financiare pentru a descoperi esente ale vietii. Ideea este ca non-emotia a ales contra emotiei. Providenta intr-o hilara miscare a schimbat regula: cauti emotie vei gasi non-emotie, cauti non-emotie vei pierde emotia!

Suntem ceea ce suntem si ne putem schimba, doar daca vrem.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *