„Era mai bine pe vremea lui Ceausescu!”

Era mai bine pe vremea lui Ceausescu. Aveai un servici. Pe vremea lui Ceausescu s-au construit atat de multe lucruri. Erau fabrici si eram cei mai tari din lume. L-au omorat astia pentru ca platise datoria externa.

Cam asta e discursul pe care-l tot aud tot mai des in ultima vreme. Nu exista zi in care sa nu aud astfel de motive si/sau sa vad pe internet o mema cu ce lucruri minunate a facut Ceausescu. Pacat ca cei care-l iubesc nu se pricep la benzi desenate ca se apucau sa zugraveasca un personaj mitologic din acest pitic atomic care a facut foarte mult rau Romaniei. El si gasca lui vesela de ciorditori infecti.

Ce e mai trist in toata povestea asta este ca de 20 si ceva de ani lasam sa voteze tot pe acesti oameni care-l regreta pe Piticul Atomic cu veleitati de valutist. Mi-l imaginez pe ilustru presedinte in Calea Mosilor in fata unui exchange house strigand in soapta sa nu-l auda politia: Dolari, arama, aur, actiuni!

In primul rand acesta a fost un produs al comunismului. Aici as putea sa inchid articolul pentru ca tot ce s-a nascut sub „steaua norocoasa”  a URSS-ului a produs un imens hau social, politic si economic. Uniformizarea veniturilor a fost mai mult decat abuziva si a dus la moartea multor oameni de marca. Si uniformizarea asta a fost de fapt un pretext pentru ca acolitii regimului sa devina ei insisi niste magnati intr-un regim opresiv si vulgar.

Ma distreaza ca toti cei care-l plang pe acest individ sunt oameni care in vremea aia ciupeau de la munca sub deviza:”O zi in care pleci fara ceva de la munca e o zi pierduta!”. Educational vorbind regimul de trista amintire a reprodus o natie de hoti si imbecili fara credinta si onoare. Si bulgarele inceput acolo in era Decreteilor s-a perpetuat pana la generatiile din ziua de azi. Ma includ si pe mine in toata aceasta ecuatie pentru ca in anumite momente am reminiscente de gandire deformata in comunism.

Cum a platit Ceausescu datoria externa?! Sunt un pic satul de aceasta poveste. E trambitata si paratrambitata de sustinatorii regimului Ceausescu de parca in perioada aia cand se platea datoria externa ei aveau ceva de castigat. Au avut: frig in case, lumina cu portia, ratie la alimente, alimentare goale, frica de securistul de serviciu de la munca, frica de cluplajul la telefon, frica de a spune ceea ce gandesc. Imi aduc aminte pe final de regim ca am prins momente in care stateam la coada pentru diversele alimente. Eu si fratemiu „tineam rand” pana veneau adultii sa cumpere diversele de-ale gurii. Glorioase momente in care plata datoriei externe nu tineau de foame si de cald. Imi aduc aminte ca al meu tata adusese o soba pe motorina la bloc pentru incalzire. La etajul 8. Ceva minunat care iti dadea speranta in viitor. Ma simteam un roman mandru ca Ceausescu imi plateste datoria externa.  Simteam din plin binefacerea Partidului. In plus cand plecam spre casele bunicilor din Ilfov aveai onoarea de multe ori sa stai in soare cu masina trasa pe dreapta pentru ca mai marii strategi ai tarii plecau sa se relaxeze la Snagov. Omorasera chiaburii Romaniei care aveau un strop mai mult de onoare si formau o burghezie comunista. Burghezia de care Lenin (o alta beizadea comunista) scrisese in cartile lui.  Palate impunatoare si de prost gust se ridicasera in Snagov pentru ca muistii din partid sa poata petrece departe de ochii plebeilor care ii serveau. In continuare poporul se bucura vazand cu ochii de plata datoriei externe. Minunat!

A si apropo de plata datoriei externe. Acest lucru a fost posibil si cu ajutorul unor exporturi a unor materiale sensibile catre tari cu conducatori la fel de inteligenti ca al nostr’ Drag si Preaiubit Tovaras: Mubarak, Gaddafi, Saddam, Castro, etc. Deci omul si-a castigat locul in Hall Of Shame in ceea ce priveste presedinti cu care nu ne mandrim. Sper ca suntem multumiti ca datorita eforturilor acestui imbecil de a plati datoria externa am pus umarul la moartea unor milioane de oameni pe glob. Fiecare individ care lauda istetimea piticului atomic de a plati datoria externa sa-si asume si mizeria produsa de acest neom.

 

Dar a platit datoria externa…. bucuria romanilor care-l regreta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*