Externalizez, deci exist!

Zilele trecute stateam de vorba cu seful meu despre piata de resurse umane si cum este ea perceputa la nivel de firme. Eu spuneam ca firmele inca nu sunt pregatite sa plateasca un serviciu oferit de o astfel de firma, el ma contrazicea. Am darul asta sa enervez oamenii cand vine vorba de polemici.

Ca sa-si sustina argumentatia mi-a spus ca tocmai el a achizitionat un serviciu de resurse umane externalizat oferit de Persons. O experienta pe care ar mai repeta-o avand in vedere ca l-au scapat de o mare bataie de cap din a vedea o multime de candidati. A prezentat firmei Persons tipul de angajat de care este interesat si acestia au facut o triere printre ei pentru a reduce din timpul pierdut al acestuia cu interviurile.

Ma cam inchisese aici, eram intr-o pozitie de sah-mat. I-am zis ca el este o exceptie ca sa confirme regula. A ras si mi-a zis ca poate se gandeste sa apeleze iar la serviciie firmei de resurse umane pentru a-mi gasi inlocuitor. Din pozitia de sah-mat am trecut brusc in pozitia de piese in cutia de sah. Ma schimbasem un pic la fata.

Nu e chiar atat de simpla si pozitia asta de lider. Trebuie sa ai pregatirea necesara sa cunosti cand un lucru trebuie sa-l faci singur sau cand este cel mai indicat sa-l externalizezi. Joci un joc al sanselor care daca nu-l cantaresti bine poti sa cazi in prapastia cheltuielilor fara rost. O firma de resurse umane angajata in acest sens iti poate da si o alta perspectiva asupra domeniului in care activezi. Uneori fiind prea prins in activitate poti sa omiti detalii importante.

Tocmai primisem o lectie de lidership fara sa-mi dau seama. Si-a luat seama ca ma cam bagase in colt si a destins atmosfera cu o gluma precum ca nu ma da afara cat timp imi pastrez contrele in polemici cu el. Mi-a spus ca de multe ori are nevoie de discutii aprinse pentru a gasi noi idei in piata in care activeaza.

Am reintrodus piesele pe tabla de sah, inca eram in joc. Adversarul si-a spus punctul de vedere si eu mi-am invatat lectia.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *