Fa da romancoasa te-ai mai facut!

Autobuzele 162. Ruta Cragasi-Giulesti. Au un program de sosiri care aduce aminte de o rata sateasca, iar calitatea celor pe care ii cara zilnic se apropie tot de conceptul satesc.

Asadar intr-una din zile sedeam intr-o rana pe la jumatatea dihaniei numita autobuz. Se urca la urmatoarea statie o familie numeroasa de etnici. Puradaii cata frunza cata iarba se reped hulpavi la scaunele goale undeva in apropierea soferului. O sora mai mare a acestora se departeaza de grup si-si gaseste un loc strategic plasat mai sus. „Mama Leone” care-i insotea impartea pe locuri puradeii: aia doi stati acolo, tu asta stai langa mine si una dintre copilite in bratele ei. Isi aseaza toate lucrurile si gineste o baba cu chef de discutii. Si da-te la barfa: copii, politica, etc.

Dracii proaspat repartizati murdari de biscuiti la gura se hlizeau si ranjeau falosea ba pe geam, ba la muma’sa, ba-n autobuz. La un moment dat baietelul de 3-4 ani ii zice surorii mai mici cu care impartea scaunul:”Stai sa moara mama ca te tai cu cutitu’ daca nu te potolesti!”. „Mama Leone” le arunca doua trei injuraturi parintesti si continua barfa cu colega de scaune care socat-blocata mima un dialog cu interlocutoarea.

La un moment dat aia doi isi dadeau coate si incurcau pe toata lumea cu joaca lor tampa. „Mama Leone” arunca o privire prin autobuz o repereaza pe fie’sa mai mare si ii zice:” Eleno, vino de stai cu dracii astia doi?!”. Juna se uita mirata la „Mama Leone” si-i arunca un:”Ete na…nu vin domn’le”.

„Mama Leone” sade intr-o rana asa cu puradelul in brate, cu aia doi langa ea dandu-si coate si-i arunca un raspuns la vorba Elenei:”Fa da romancoasa te-ai mai facut!”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*