Farfurie, spune Branza!!!

Selfie
Selfie

Obsesia foto. In ultima vreme am observat o tendinta tot mai des intalnita in cadrul grupurilor de prieteni cu care ajung la restaurante, ceremonii, nunti, botezuri, zile festive ca exista printre foto amatori dorinta de a face poza mancarii.

Eu cum sunt un om care mananca doar ca sa nu moara de foame ma intreb de unde acest apetit de a fotografia mancarea?!? Este mancarea fotogenica si dorim sa o surprindem in poza sau doar avem nevoie de stimuli. E ciudat totusi cum ne raportam prin tonele de instantanee surprinse prin care dincolo de fete si cadre avem nevoie sa vedem poza unui fel de mancare. Pentru unii s-ar putea sa fie vorba de dorinta de a-si prepara acasa si a compara rezultatul sau cu cel preparat de un bucatar. Altii poate vor sa epateze, sa-si cumpere pozitia sociala asociind felul de mancare extravagant pe care tocmai il mananca cu imaginea sa in societatea pe care si-a creat-o. Dar totusi intrebarea care ramane este: Ce cauta mintea ta intr-o fotografie cu un fel de mancare?!?

Mintea umana presupun ca ar avea doua componente: una vizibila cu care gandim zi de zi si una invizibila sub forma de constiinta, o minte in alta minte. Care dintre ele stabileste prioritatile unei actiuni?!?

Comments

comments

One thought on “Farfurie, spune Branza!!!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *