Frigul, oasele si sanatatea

Ne place sa ne dam cocosi. Cand suntem tineri ne place sa bravam ca noua nu ne este frig si nu purtam caciula ca sa nu ne stricam imaginea de cocos, nu purtam manusi pentru ca noi trebuie sa ne dam rotunzi ca suntem rezistenti.

Timpul macina cu o precizie de laser. An dupa an, ore dupa ore, minut dupa minut, si tot asa…timpul este cel care da lovitura de gratie unui corp lovit de smecherie. Nu ascultam nicicand la cum functioneaza corpul uman si nu putem sa intelegem la varsta potrivita de ce e bine sa ne ferim de excese de frig sau de expunerea la soare.

Orele alea de anatomie ar trebui sa fie predate astfel incat sa intelegem inca din frageda pruncie despre cum curge sangele prin organism. Sa aflam de ce este important sa ne protejam extemitatile pentru a ajuta organismul sa functioneze pana la adanci batraneti.

Apoi in frageda adolescenta sa invatam despre corpul omenesc si educatia igienica de care trebuie sa avem grija. E simplu sa raspundem ca „Mie nu mi se poate intampla!”, mai greu este in maturitate cand te vei lovi de plata neascultarii la tinerete. Si atunci pus in fata unui doctor care te cearta tot tu esti suparat ca omul din fata il doare ca tu ai fost prost undeva in trecut.

Dai cu banii in stanga si-n dreapta incercand sa cumperi sanatate, sanatate pe care ai neglijat-o intr-o tinerete zbuciumata. Ai grija de adolescentul din tine pentru omul de mai tarziu!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *