Gandire unilaterala

gandire unilaterala

Nu poti sa ajungi o concluzie optima daca vei avea o gandire unilaterala. Multi dintre noi ne gasim scuze pentru a acuza pe altii dintre noi. Adevarul este ca singura scuza este propria noastra orbire. Cand vor reusi sa iesim zin zodia orbirii noastre, atunci vom intelege cu adevarat ce scop avem.

In clasa a 12-a am studiat filosofia ca materie si n-am inteles nimic. Cine sunt eu? Ce este omul? De unde venim? Unde ne ducem? Nu poti inlocui lectia dezamagirii cu 1 pagina de manual.

In viata trebuie sa simti pentru a intelege. Ca sa patrunzi in profunzimea ta trebuie sa te cobori in cele mai negre frici ale tale. E prea devreme sa vorbesti de filosofie cand n-ai bagajul necesar pentru a intelege.

Asadar, sa revenim. Faptul ca avem o gandire unilaterala este cea care ne tine pe loc ca popor. NU putem gandi, zambi si trai pentru ca fiecare isi declara propriul adevar litera de lege si-l respecta cu strictete si asceza.

Am invatat din practica sa caut adevarul si la altii. Mult timp din scurta mea existenta am fost un om cu ochi de cal. Nu vedeam decat inainte la ce gandeam eu. Stanga, dreapta nu ma interesa eu detineam propriul meu adevar si incercam sa-l impun prin forta cuvintelor.

Rezultatul!?? Nimeni nu imbratisa modul meu de gandire, nimeni in afara de alti cai cu care ma intalneam pe drum. Cel mai revigorant lucru in viata e sa te vezi pe tine in oglinda si sa-ti dai seama de greselile tale privindu-ti oglindirea. E ca un val de apa rece ce te trezeste dimineata.

Gandire unilaterala: Unilateral gandesti, unilateral traiesti!

Am invatat ca trebuie sa accept si sa caut adevarul si-n gandirea altuia. Omul este o fiinta duala si are nevoie de o a doua parere de care sa tina cont cand face un rationament. In dualitate ne gasim echilibru, din dualitate ne nastem.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *