Guverne de tehnocrati

politica

Din 1996 si pana in prezent aud de aceasta sintagma „Guvern de tehnocrati” si nu inteleg daca exista asa ceva sau daca e un personaj imaginar pozitiv din constiinta colectiva.

Guvern de tehnocrati in sus, guvern de tenocrati in jos. A mai avut Emil Constantinescu guverne cu 15.000 de specialisti si am vazut ce a iesit. Foarte rau nu fost avand in vedere ca in perioada lor au inceput multe tratative gen inegrarea in UE sau NATO, dar nici bine nu a fost poporului.

Un om care stie despre ce este vorba in propozitia macroeconomica a conducerii unei tari nu se baga sa lupte contra unor moravuri usoare impantenite de ani si ani. Singurii care vor trambita ca sunt specialisti si ca vin sa salveze tara vor fi „mardeiasi” cu o poza nevinovata si ochii la „crocodil”.

Inainte sa cerem guverne de tehnocrati si sa blamam toata clasa politica ar trebui sa ne schimba straiele ponosite de furt si inselaciune si sa ne primenim pentru un viitor mai bun. Sa invatam sa mergem la vot si sa votam cu inima deschisa nu cu frica ca vecinul s-ar putea sa ne reproseze ca am votat cu X sau cu Y.

Comments

comments

One thought on “Guverne de tehnocrati”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *