Hai la metrou ca poate ne dam cu scara rulanta!

scari rulante metrou

Cand eram pustan si pierdeam vremea prin cartier facand tot felul de idiotenii ale copilariei, aveam o distractie de care nu ne puteam lipsi.

Mergeam la o gura de metrou si opream scara rulanta cand partea de jos de abia incepea sa se incarce de populatie. Am descoperit noi ca exista un buton undeva care opreste scara.

Opream cricuitul de scari rulante metrou si fugeam de nebuni razand cu gura pana la urechi. Acum in maturitate nu mai pare atat de comic, dar n-am patit pana acum sa-mi opreasca cineva scara cand urc de la metrou. Cred ca m-ar umfla rasul in amintirea vremurilor trecute. 

Una din datile in care faceam glume proaste ne-am trezit in spatele nostru cu o echipa de la intretinere si reparatii scari rulante metrou care tocmai veneau sa faca un mic control al echipamentului.

Ce injuraturi ne-am luat atunci nu cred ca am mai luat niciodata. Injurau muncitorii aia fara sa se repete pentru un timp indelungat.

Si noi eram tampiti ca faceam astfel de glume celor care se intorceau de la munca obositi.

Dupa scara rulanta a doua distractie era sa te plimbi cu liftul in bloc cu usile deschise suit pe marginea cabinei de lift. Unul dintre vecini avea ceva ruda care lucra la intretinere lifturi. Acesta ne-a povestit ca liftul daca nu simte greutate poate sa functioneze cu usile deschise.

Si de atunci s-a transmis din gura in gura, pana cand a devenit o distractie aproape zilnica. Marginile lifturilor incepusera sa se desprinda de la incercarile noastre de a ne plimba cu usile deschise.

Cand adolescenta s-a terminat unul dintre noi a ajuns sa lucreze pentru firma de ascensoare care se ocupa de intretinere si reparatie. In serile in care ne adunam la povesti si un pet de bere, omul nostru de la ascensoare ne povestea despre munca lui.

Zicea ca in functie de proiect aveau sa monteze tipuri diferite de lifturi. Acum de ceva vreme au inceput sa puna pret pe protejarea mediului, astfel ca folosesc solutii ingenioase care cer timp de instalare mai mare. Dupa dezbateri lungi si recalcitrante am convenit ca Pamantul e fericit ca e mai sanatos, dar si utilizatorul e multumit ca plateste in timp mai putin decat pentru un echipament cu un consum de curent mai mare.

Lifturile si scarile rulante sunt inventiile care ne ajuta sa ne deplasam mai repede si fara un efort in plus.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *