Cum sta treaba! Nimeni:(Nimic) Tu: Dar hei hai sa va spun eu cum sta treaba in 2021

Cum sta treaba

Ma uitam zilele acestea ca oricat de mult te-ai feri sa nu te bagi in discutie nu poti sa te feresti de agora. E o chimie care te trage in discutie.

S-o spunem din capul locului ma refer la postarea lui Dragos Bucur despre ‘nu masca’ si ‘nu vaccinare’. De principiu daca ai ceva de spus si crezi in ce ai de spus nu incepi mesajul cu replica :” In cazul in care nu aveati pe cine sa injurati:”

Ce este gresit in „cum sta treaba”?!

Orice ai spune despre reactia oamenilor in ceea ce priveste opinia ta este lovita de nulitate cat timp ai formulat un astfel de inceput. Ai stiut de la inceput in ce te bagi.

Ai o opinie legat de un subiect cel mai bine este sa o formulezi cum trebuie. Mai ales ca esti un vector de imagine pentru un segment de public. Tu nu esti un oarecare dupa internet care are o parere. Atunci parerea ta trebuie spusa intr-un context in care sa fie inteleasa.

Iesirile pubere de ‘fuck-off’ o arunc pe facebook asa nerumegata si nu-mi pasa. Mai tarziu cand explodeaza in fata sa revin intr-o ‘drama queen’ veritabila in care sa va explic despre cat sunteti de toata jena ca imi ingraditi libertatea de exprimare.

Nu se face! Ai o responsabilitatea a rolului pe care ti l-ai ales in societate. Rolul ala iti aduce faima, dar si responsabilitate sociala. Libertatea ta de expresie trebuie imbracata intr-un mesaj coerent.

Ai stiut ca va bubui pentru ca ai formulat in inceput din care reiese ca urmeaza sa bubuie.

Lauda faptelor nu absolva prostia cuvintelor

Ulterioarele discutii dupa zicerea „In cazul in care nu aveati pe cine sa injurati:  nu ma vaccinez si nu port masca” au implicat si faptele tale bune pe care le-ai facut in diverse ocazii, dar si iesirile publice din timpul protestelor din 2017-2019. Ai jucat cum sta treaba intr-un mod brutal acum.

O replica aruncata pe internet nu ti-a anulat faptele de atunci. Faptele nu pot sa fie anulate, dar nici nu pot sa acopere eventuale derapaje.

Replica in sine care implica doi de NU este ciudata mai ales pentru un om care in meseria lui are de a face cu cantarirea cuvintelor si transpunerea lor intr-un act pentru public.

Puteai sa o joci altfel si sa incepi cu replica asta si sa deschizi subiectul de discutie prezentand si de ce nu consideri ca purtatul de masti nu te ajuta in lupta cu pandemia. Sau de ce nu vrei sa te vaccinezi. Ce consideri tu ca este periculos in acel vaccin si de ce te temi de el.

Poate gaseai in facebook o punte de comunicare cu un cercetator medical care sa-ti ridice indoiala asupra acelui vaccin. Dar tu ai ales sa ne explici cum sta treaba desi nu era treaba ta.

Baiatul care l-a luat pe NU in brate

In momentul in care ai ales sa-l iei pe NU in brate ai devenit brusc simpatic pentru o serie de oameni care il aveau deja pe Nu in brate. Le-ai girat credinta si le-ai validat parerea. De la momentul acela brusc in oric conversatie pe care el o va purta vei aparea ca un validator: „Da uite si Dragos Bucur crede la fel”

In momentul in care ai scris Nu ‘X’ lucru si nu ‘Y’ lucru ai procedat fix ca un copil care bate cu piciorul in podea pentru ca el vrea iPhone X si nu concepe viata fara acel telefon.

Stiu ca tu si sotia sunteti fanii conceptului de homeschooling de ceva timp pentru cei mici si ma gandesc cum se impaca aceasta responsabilitate sociala cu nevoia ta de a da din picior cu NU si NU?!

Poti s-o faci pentru ca libertatea de expresie iti permite acest lucru, dar ce este gresit sa faci dupa ce dai drumul unor astfel de vorbe este sa intelegi ca libertatea de expresie are si o responsabilitate de care nimeni nu este dispus sa o ia in calcul.

Autoritatile bajbaie in bejanie – Cum sta treaba cand n-ai autoritati!

Dar destul despre Nu-urile cu are ai venit tu in piata. Inteleg si temerea ta privind la modul in care sunt gestionate toate acestea de catre autoritati.

Si mie uneori imi vine sa sar prin televizor sa le sparg capul cand vad cu cata iresponsabilitate lucreaza uneori. Si ei provin tot dintr-o pregatire de tip „cum sta treaba”

Nu stiu daca este voit facuta prost pentru a incasa bani pentru o treaba sau alta sau pur si simplu sunt slab pregatiti pentru ce trebuie sa faca.

Cert este ca purtatul de masca si pe mine ma supara, dar nu ma revolta. Inteleg de ce trebuie sa o port pentru ca ii iubesc pe cei din jurul meu si vreau sa-i protejez. Vreau sa ma duc la magazin sa cumpar ce am de cumparat si in cazul in care am contactat deja virusul sa nu impart la unul si la altul acel virus nenorocit.

Si nu, nu-i o simpla raceala cum nici gripa spaniola nu a fost o simpla gripa. Este o problema reala si mult mai grava decat o banal raceala cu trist s-a speculat. Poate tu ai avut parte de un episod de coronavirus mai blanda, insa vreau sa te asigur ca in jurul meu am avut persoane care au avut diverse simptome in toata aceasta boala. In cercul de prieteni cate unul a pierdut si o ruda in lupta cu aceasta boala. Nu-i chiar o simpla gripa.

Boala asta are un tare al ei care intra mai adanc in sistem decat un banal virus de gripa cu care ne confruntam pana in momentul ala.

Si daca nu ai incredere in vaccin cred ca e indicat sa gasesti in jurul tau un om care se pricepe sa inteleaga mecanismul vaccinului si sa ti-l detalieze. Trebuie doar sa asculti sa pui intrebari si sa ajungi la o concluzie care nu este trasa dupa discutii la o bere cu prietenii sau dupa informatia care se tot dezbate pe TV sau in presa. De multe ori informatiile sunt prezentate bombastic pentru ca vinde la populatia de tip „hai sa-ti spun eu cum sta treaba”.

Pana cand autoritatile se ridica din bejania in care au intrat e de datoria noastra cetateneasca sa ne respectam semeni si sa-i protejam purtand masca. E de datoria noastra sa ne interesam de vaccin si pana la urma e de datoria noastra sa intelegem ca orice ne iese pe gura in acest subiect poate atrage pareri pro sau contra contondente in cuvinte.

Nu anularea culturala e solutia ci intelegerea

Dupa ce ne trece euforia certurilor in mediul online trebuie sa ne tragem toti pe prisma imaginara din sufletul nostru si sa cugetam asupra lucrurilor spuse.

Nu cred ca putem anula rolurile unui om prin prisma unor vorbe. E vorba doar de faptul ca s-a murdarit sufletul oamenilor intr-un timp in care aveam nevoie de liniste si suport. Toti avem sa ne gandim la ce am spus. inclusiv eu care am avut de comentat incisiv despre subiect pe facebook.

Ai grija de tine Dragos… sper ca timpul sa iti indrepte pasul catre o decizie corecta vis-a-vis de tine si de familia ta. Sa aveti pace! Si lasati cum sta treaba in pace.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *