HR-ule, comunica cu firma!!!!!!

Am aterizat azi(07.10.2013) la un interviu.

In plin proces de recrutare am descoperit ca in multe firme HR alege un candidat la noul post fara a colabora cu seful direct care trebuie sa invete procedurile pe omul nou angajat.

Am intrat in biroul de HR si totul a mers frumos. HR-ul ma intreba daca sunt multumit de ce aud, dar nu auzisem nimic despre job-ul in sine. Toate informatiile legate de job a fost:”Iti va spune X ce vei face acolo”.

Ajung in fata lui X cu CV-ul in mana. X imi ia CV-ul si incepe sa citeasca, semn ca HR-ul tinuse CV-ul meu ascuns sub cheie sa nu cumva sa cada in mana celui caruia i se angaja un om!!! Am ramas interzis.

La final dupa 2-3 intrebari creionate in fuga X a declinat oferta mea de a ma angaja acolo.

HR-ule comunica cu departamentul pentru care ai dat drumu la post caco altfel ne plimbam prin oras si consumam gazul de pomana si eu si seful de departament care-si cauta un coechipier.

Aviz Amatorilor de sezantii tari: Cand sunteti angajat intr-un loc de munca e bine sa setati din contul dvs sa nu va vada firmele anumite date. Se pare ca site-urile de profil „job”-uri ofera angajatorilor informatii despre contul tau: cand ai aplicat ultima oara un CV, cand ti-ai actualizat CV-ul sau cand te-ai logat ultima oara in cont. Astfel de date te pot pune in situatia in care patronul sa te dea afara pentru ca in timp ce esti angajat la el iti cauti in alta parte. Am intalnit o astfel de situatie, deci aveti grija!

Comments

comments

One thought on “HR-ule, comunica cu firma!!!!!!”

  1. Nu poti compara o relatie cu un job bazat pe contract in care investesti munca si astepti remuneratie. Intr-un business ai solutii de backup!!! Altfel te-ai apucat de busines ca un buticar si meriti sa pierzi.

    Daca tu-mi oferi un mediu de lucru bun eu nu plec, daca tu nu-mi oferi un mediu placut eu plec. Treaba e simpla.

    Mi se pare urat din partea site-urilor de profil sa ofere astfel de informatii.

    Daca as avea angajati as cere ca 1 ora pe zi dimineata la cafea cand productivitatea e spre 0 sa-si caute fiecare job daca are chef!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *