I don’t belive in Black Friday!

Am pus un titlu in engleza pentru ca in romana nu suna chiar atat de dureros.

Suntem pe 20 ale lunii noiembrie, mai avem un 27 noiembrie care ar trebui sa fie ultima vineri din luna lui noiembrie. In Romania lumea sarbatoreste Vinerea Neagra a preturilor, nestiind ca sarbatoarea respectiva are o anumita conotatie si respecta anumite reguli. Dar la dracu noi suntem romani! Cine are nevoie de reguli?!?

Aceleasi persoane care spuneau dupa tragicul eveniment din Colectiv ca trebuie sa ne schimbam atitudinea si sa incercam sa schimbam ceva in modul in care suntem perceputi. Aceleasi figuri care imparteau in stanga si-n dreapta decalogul a ceea ce trebuie sa facem. Aceleasi figuri care radeau cu gura pana la urechi si mana bagata adanc in tastaturi despre batranii si ciudati care se lupta pentru o bormasina si tigaie la deschiderea unui hipermarket. Aceleasi figuri care isi schimba poze de facebook crezand ca salveaza lumea de nenorociri. Aceleasi figuri care imi dau peste tastatura ori de cate ori un comentariu de-al meu ii atinge. Un Zeu al blogosferei mi-a zis odata ca sunt fatarnic in ceea ce priveste credintele mele si comentariile pe care le imprastii peste tot prin internet. Da, recunosc. Ma numesc Stefan Manea si sunt fatarnic, dar incerc sa-mi repar greseala mergand pe cioburi pentru a ma repara.

Vrem o tara ca afara, dar intram in jocul foametei inceput de minti meschine ce conduc campanii pentru magazine online. Nimic nu va mai fi la fel. Stiu ca avem prieteni care lucreaza in astfel de campanii si pentru a reusi sa mergem mai departe trebuie sa ii sprijinim. O mana spala pe alta. Tipic romanesc. Capul plecat sabia nu-l taie. Haios!

Aveti si zi libera de Vinerea neagra pentru a sarbatori si Ziua Recunostintei?! Ati cumparat curcanul pentru a-l impaia in cuptor pentru o masa copioasa alaturi de cei dragi?! Ma gandeam eu.

Nu am nevoie sa-mi cumpar ceva doar pentru ca e la reducere. Bulgarele rostogolit al reducerilor iti estompeaza bunul simt si vei ajunge sa pierzi mai tarziu mai multi bani decat ai fi pierdut daca iti cumparai respectivul articol la pretul corect. Pierderea se resimte usor pentru ca o victorie de scurta durata iti orbeste poza cea mare. Suntem prea saraci pentru a ne permite lucruri ieftine.

 

Sursa foto: funnyjunk.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *