2018: Idei pentru amenajarea bucatariei – alege ce ti se potriveste!

amenajarea bucatariei

Cand simti nevoia de o schimbare in decorul bucatariei, primul gand este de a inlocui mobila. Desigur ca nu este cea mai usoara misiune, insa intr-adevar aceasta te poate ajuta sa obtii rezultatul dorit.

Plecand de la amenajarea bucatariei ca element central este indicat sa se aplice o idee valabila pentru toata locuinta. Cu toate ca aici pregatesti si servesti masa, de asemenea trebuie sa deserveasca relaxarii. Astfel amenajarea bucatariei devine obiectivul numarul 1.

Faptul ca tendintele fluctueaza si in fiecare an esti surprins cu alte solutii de mobilare ar putea sa fie o provocare, dar in aceeasi masura si un factor de stres. Daca doresti o locuinta si implicit o bucatarie moderna, trebuie sa faci o alegere perfecta.

Mai ales in ceea ce priveste designul s-ar putea sa intampini dificultati pentru ca ai nenumarate optiuni. Ca sa iti fie mai simplu iti prezint mai departe cateva idei pe care le poti avea in vedere si pe care sa le prezinti ulterior unui producator mobila Bucuresti sau din locul din care provii.

Sfaturi pentru amenajarea bucatariei tale intr-un mod deosebit

Inainte de a trece la sugestii, nu uita ca in alegerea mobilierului potrivit trebuie sa tii cont de texturi, de culori, stil, finisaje.

E de preferat sa existe o oarecare concordanta intre mobila si restul decorului, elementelor in incapere. Bineinteles ca si mai important este sa se plieze pe gusturile personale, respectiv sa iti asigure confort si functionalitate deplina. Amenajarea bucatariei se poate face in mai multe feluri.

O bucatarie rustica

Daca esti dintre cei care inclina in alegeri de obicei spre lemnul masiv si legat de acesta alegere poti sa te raportezi tot la acest material. De preferat este sa te orientezi insa dupa nuante mai calde, naturale.  Desigur ca pot fi aduse si completari la acestea, reprezentate de alte tipuri de materiale.

O bucatarie minimalista

Referitor la stilul minimalist, acesta este potrivit daca doresti sa ai o bucatarie aparent sofisticata, insa in esenta simpla.

De obicei mobila este alcatuita din cateva piese esentiale, insa niciodata aparatura electrocasnica nu este lasata la vedere. In amenajarea bucatariei trebuie sa iei in calcul mascarea acestora sau integrarea lor in peisaj.

Este ideala daca vrei sa obtii o bucatarie mereu ordonata, care sa transmita liniste. De obicei este solutia pentru cei care nu petrec prea mult timp aici.

Prezinta un stil simplist de amenajare, insa ofera un spatiu maximizat de utilizare. O poti bifa daca doresti sa obtii o bucatarie aerisita, fara decoratiuni nejustificate.

O bucatarie contemporana

Intra in acest stil pentru ca dispune de o mare capacitate de utilizare de linii, prezinta spatii deschise si asigura o liniste deosebita. O poti avea in vedere pentru a alcatui un mediu ce transmite siguranta si liniste.

Poti contura aceasta idee finala prin alegerea unor culori deschise, respectiv sa depui numai ici colo mici pete de culoare.

E necesar insa sa alegi corpuri de iluminat suficiente incat sa stii ca nu te va obosi atmosfera.

O bucatarie vintage

Daca te pasioneaza combinatiile de stiluri, poti avea in vedere elemente noi in completare cu elemente vechi. Asadar, readapteaza anumite piese de mobilier din bucatarie, alegand si din cele care aduc un plus de unicitate bucatariei tale.

Cu putina sursa de inspiratie, cu siguranta ca vei gasi un tip de mobila care sa iti satisfaca preferintele in drumul tau catre amenajarea bucatariei.

Ca recomandare de producator mobila Bucuresti, te sfatuiesc sa consulti propuneri oferite de promobila.com.

Solutii naturale pentru curatarea mobilierului din bucatarie

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *