Implantul dentar: Beneficii estetice si functionale

Armonia dinților în raport cu trăsăturile feței este conferită de sănătatea și de buna funcționalitate a danturii. Așadar, atunci când sănătatea organismului dumneavoastră este pusă în pericol din cauza pierderii unui dinte, cea mai bună dintre soluțiile indicate de specialiști este alegerea unui implant dentar. De asemenea, pierderea unui dinte sau a mai multor dinți constituie un factor de stres care vă poate afecta imaginea de sine și vă poate influența într-un mod negativ viața socială.

 

 

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar reprezintă un suport artificial, inserat în osul mandibulei sau al maxilarului, cu rol de înlocuire al unui dinte lipsă. Acesta poate fi confecționat din materiale diferite precum titan sau alte aliaje. Prin intermediul unui proces complex care poartă denumirea de osteointegrare, implantul care va ține loc de rădăcină se va contopi perfect cu osul. Mai apoi, pe bontul montat în implant, se poate fixa o coroană dentară definitivă care va înlocui cu succes dintele lipsă.

Care sunt cele mai bune tipuri de implanturi dentare?

La momentul actual, unele dintre cele bune tipuri de implanturi dentare sunt:

 • Straumann Pure Ceramic Implants
 • Bredent White Sky
 • Bredent Blue Sky
 • Nobel Active
 • Nobel Biocare
 • Alpha Bio

Avantajele unui implant dentar

Statisticile arată că singura soluție cu adevărat eficientă prin care se poate substitui un dinte lipsă și care aduce atât beneficii estetice, cât și funcționale, este implantul dentar.

În primul rând, acesta îndeplinește o funcție bio-estetică datorită înfățișării deosebite similară aspectului natural al dinților. Fiind în deplină armonie cu celelalte trăsături faciale, oferă un efect care întinerește chipul.

În al doilea rând, tehnica prin care se realizează implanturile este precisă și eficientă. Datorită tehnologiilor moderne utilizate, diagnosticul este pus întotdeauna corect, iar rata de eșec este aproape inexistentă mulțumită ghidării digitale.

O altă trăsătură pe care o prezintă acesta o constituie rezistența în timp, deoarece materialul din care este fabricat este durabil. De altfel, garanția pe viață a implanturilor este asigurată de calitatea înaltă pe care o oferă, iar încrederea necondiționată este dată de biocompatibilitatea organismului.

Dacă ai nevoie de o soluție rapidă, medicii specialiști în implantologie de la clinica Dent Estet, îți oferă un program Fast&Fixed prin intermediul căruia se poate realiza o reconstrucție completă în doar 24 de ore. Acest sistem reprezintă soluția ideală și sigură prin care intermediul căreia se înlocuiesc cel puțin patru dinți lipsă.

Cât costă un implant dentar?

Unul dintre principalele aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când apelați la o astfel de procedură este prețul. În general, există anumiți factori care pot influența costurile unui astfel de dispozitiv, dintre care enumerăm:

 

 • Tipul implantului dentar. În funcție de tipul ales, costurile se schimbă, un material estetic și special având un preț mai mare.

 

  • Condiția fizică a pacientului. Dacă starea generală și igiena orală a pacientului nu sunt optime, se vor percepe costuri suplimentare.

 

 • Numărul de implanturi. Atunci când doriți să recurgeți la o astfel de procedură, ar trebui să luați în calcul varianta unei lucrări complete, deoarece în felul acesta costurile sunt mai reduse.

 

 • Tipul de coroană dentară și nivelul estetic al acesteia. Prețurile coroanelor dentare diferă de la caz la caz, datorită materialelor din care sunt confecționate. De exemplu, cele realizate din zirconiu sau din ceramică sunt mai costisitoare decât cele din compozit sau metal.
 • Tipul de anestezie. Prețul mai poate varia și în funcție de tipul de anestezie ales (se poate opta inclusiv pentru anestezie generală).
 • Experiența medicului specialist. Deși costurile sunt mai ridicate, această intervenție este complexă și nu o poate face oricine, de aceea se recomandă alegerea unui medic cu experiență în Implantologie Dentară.
 • Metodele tehnologice utilizate și garanția lucrării. Atât tehnicile de ultimă generație cât și perioada de garanție pe care o oferă procedura influențează costurile acesteia.

 

 

Pentru a beneficia de tratamente stomatologice de ultimă generație la prețuri competitive, apelați cu încredere la una dintre clinicile dentare din rețeaua Dent Estet, din București.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre implanturile dentare, accesați site-ul DentEstet.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *