Inapoi in viitor!

Traim vremuri ciudate in care avem nevoie de control mai mult decat ne putem da seama. De la controlul de trafic pentru cei de la Autoritatea de Transport si pana la fermierul HiTech ce doreste sa-si urmareasca hectarele de pamant si cum se prezinta recolta lui la un moment dat sau altul, avem nevoie de aparate care sa ne inlesneasca redarea si vizualizarea de imagini in timp real si inregistrate cu obiectul supravegheat.

Asta imi aduce aminte de filmul Interstellar a carui poveste nu este prea departe de adevar, ne indreptam catre un viitor bazat pe tehnologie. In acest viitor tehnologic isi fac din ce in ce mai mult simtita prezenta si jucariile numite drone. Am vazut puterea acestora prin imaginile surprinse in cazul accidentului de pe lacul Siutghiol. E clar ca avem nevoie de ele chiar daca unele organisme de Stat se lupta pentru limitarea folosirii acestora.

Aceste drone au ajuns sa filmeze la rezolutie 4k si au o telecomanda cu raza de actiune pe 2 Km. Astfel vei putea folosi acest dispozitiv si pentru a filma imagini de neuitat cand te duci intr-o drumetie pe munte sau vara la mare.

sierra.ro
sierra.ro

Senzorul optic de plutire si sistemul de orientare prin GPS fac din aceste echipamente adevarate jucarii ale viitorului. Bratele retractabile din carbon le confera fiabilitate in miscare si manevrare a utilizatorului aflat la sol. Dronele au o mobilitate fantastica reusind se sa miste neintrerupt la 360 de grade, putand executa o monitorizare in direct la o rezolutie de 720p in regim HD.

Personal vad un astfel de gadget foarte util in viata de zi cu zi a unei redactii de stiri care doreste sa prezinte cat mai corect informatiile de la fata locului Un astfel de echipament cu capacitate de filmare la inalta rezolutie si o mobilitate fantastica ar acoperi cu succes un subiect de prezentat si comentat in direct („Live”). Si nu doar in acest domeniu putem vedea beneficiile unei drone, aplicatii multiple pot avea pentru cautarea si salvarea oamenilor in varf de munte, pentru localizarea incendiilor de vegetatie, supravegherea Parcurilor naturale si ale padurilor, controlul animalelor salbatice in Parcuri Nationale.

Sursa foto: sierra.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verified by MonsterInsights