Institutia Primei Doamne

institutia primei doamne
institutia primei doamne

Institutia Primei Doamne in Romania nu a fost respectata de femeile care au ocupat aceste functii. Nici Nina, nici Nadia si nici Maria nu au factu cinste numelui de care s-au bucurat cat au fost sotii lor in functie.

Ma uit la casele mari din Europa si America si vad ca primele doamne sunt implicate in diverse activitati caritabile sau daca nu sunt caritabile sunt activitati care sa promoveze valorile tarii careia ii apartine ca Prima Doamna. Nu am auzit in ultimii 20 de ani ca o Prima Doamna sa fi participat la o mare adunare fara ca sotul sa fie prezent. Nu am auzit in toti acesti ani de adunari origanizate de acestea, totul a fost lasat in mana sotilor si ele s-au bucurat doar de beneficiile functiei acestuia.

Casnicitatea Primelor Doamne din Romania este o pata neagra si arata ca nu sunt demne de a ocupa functii atat de inalte, dar exptrapoland oare soti care le-au ales sa le fie aproape la bine si la greu, merita functia de sefi ai statului?!?

Comments

comments

8 thoughts on “Institutia Primei Doamne”

 1. ai no, doar suntem în România. Acum, sincer vorbind, președintele are un salariu de nimic, la fel și parlamentarii (bine, nu compar cu venitul omului de rând). La noi femeia nu se mai vede de serviciu, copii, mâncare, spălat, curățenie și sacoșe. Mai avem, mai avem.

 2. @neim: N-are a face una cu alta. Trebuie sa respecti functia, dar asta un om care a fost casnic in viata lui e mai greu sa inteleaga.

 3. În România ea nu există decât la nivel de bârfă. Doamna Nina Iliescu a fost inexistentă, de Nadia Constantinescu nu-mi amintesc absolut nimic, de Maria Băsescu îmi amintesc prea multe şi toate de rău. Ion Iliescu încă mai simţea în ceafă răsuflarea Elenei Ceauşescu, Emil Constantinescu a devenit scârbit prematur iar Traian Băsescu se vede ce face. Soţiile preşedinţilor României nu au fost/sunt decât nişte accesorii nesemnificative. Un fel de batistă, îţi sufli nasul şi-o bagi în buzunar.

  1. @Marieta: Macar primele 2 n-au incercat sa smulga dragostea sinistratilor cu cateva ajutoare pentru votul sotului ei si nici n-a alergat pe campie cu banuti la gat.

   Avem o democratie bazata pe o dictatura a mentalitatilor.

 4. Romania se afla inca in evul mediu iar mentalitatea romanilor le trimite pe femei acasa. Sotiile presedintilor americani si nu numai sunt active civic cu mult inainte ca sotii lor sa ajunga in functia respectiva. Ceva in genul cum e la noi sotia lui Geoana. E o vorba: calul batran nu il mai inveti la capastru. Daca doamnele respective au fost toata viata in umbra barbatilor nu se vor schimba acum doar pentru ca sunt sotii de presedinti.

   1. Tu il alegi presedintele sau sotia?
    Patriarhatul e la putere peste tot. Daca nu ar fi asa am vede si femei presedinte de stat. Sau ar fi mai multe femei prim-ministru.
    Si pana la urma Prima Doamna nu e o institutie. E doar o prezentare excesiva a presei mondene si comerciale din SUA si de aiurea pentru ca ea da tonul in moda, barfe etc precum reginele evului mediu european. Şi dacă la americani poate că se potriveşte chestia asta pentru că acolo preşedintele e cu adevărat şeful statului fiind şi premier, la noi unde preşedintele, TEORETIC, nu are decât funcţii de reprezentare şi mediere nu prea merge. Decât dacă consideri că şi sărbătoriile de sf. valentin şi haloween.
    Pe mine personal mă interesează ce face prima doamnă la fel de mult cât ma interezeaza ce face bianca lui bote sau alta columbeanca. Adica deloc.

    1. Te contrazic. Prima Doamna trebuie sa fie o institutie, cineva trebuie sa se ocupe si de lucruri pentru care are o pregatire emotionala din gena.

     Motivul ca presedintele nu-si face treaba in Romania tine si de viteza de reactie a poporului care nu stie sa taxeze abuzul. Cand poporul va intelege ca trebuie sa reactioneze atunci si presedintele va munci, pana atunci „mana moarta” a lui Ion Iliescu ne va conduce vesnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *