Intelepciunea are rabdare

trafic oras
trafic oras

Trebuie sa invatam sa avem rabdare.

Ultimii ani de dezvoltare tehnologica si personala ne-au transformat in roboti care incearca sa sfideze timpul cu orice pret. O stire scrisa mai repede, o poza facuta primul, un video postat inaintea celor mari si suntem zei. Am pus cantitatea inaintea calitatii si evolutia s-a liniarizat fara a mai oferi varfuri, modele de lunga durata.

O carte citita a devenit un motiv de mandrie sociala si nu un motiv de mandrie mintala si bucuria informatiei a fost inlocuita de bucuria pozitiei sociale oferite de imaginea servita comunitatii. Facem imposibila evolutia spirituala a noastra daca ne cramponam in actiuni care sa ne aduca doar beneficii superficiale.

In jocul de bursa exista notiunea de „alergare a pietii” cand cumparatorii intra in pozitii dupa pozitii si ofera un fals trend al pietii. Timpii pe care-i fortam in a da rezultat rapid duce si piata evolutiei sociale pe o panta descendenta. Un trend fals descoperit se dezumfla rapid si face victime numeroase, odata urcati pe val putini sunt cei care pot rezista esecului.

Intelepciunea are rabdare doar daca chiar vrei s-o atingi. E bine ca fiecare actiune a ta sa fie facuta pentru tine si mai putin pentru artificiu social. Fiecare analiza iti aduce la lumina probleme pe care ar trebui sa le rezolvi pentru a trece mai departe. Fara analiza problemele se adancesc si te fac sa-ti pierzi rabdarea pentru mai tarziu.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *