Intentia ca forma de manipulare

scrisoare de intentie
scrisoare de intentie

Intentia se manifesta atunci cand intri intr-o actiune. Societatea romaneasca a dezvoltat o obsesie pentru „Scrisoarea de intentie”.

Cohorte de specialisti in resurse umane, scoliti in spatele computerului iti vand zilnic modalitati de a deveni din ce in ce mai angajat utilizand diverse tertipuri pentru a avea un CV beton si o scrisoare de intentie. Formule magice de adresare care sa ajunga la urechile angajatului si cuvinte cat mai pozitive in cv sunt raspunsul oferit de toti cand vine vorba de sfaturi.

Daca tot scrisoarea de intentie este cruciala intr-o angajare( adica CV fara scrisoarea de intentie e 0), atunci de ce ne mai obosim sa concepem un CV cand putem sa ne prezentam cu o compunere sub forma de scrisoare de intentie?!? Atunci cand aplic pentru un job, aplic pentru ca am intentia. De ce trebuie sa explic de ce am intentia aia?! E simplu eu consider ca ma potrivesc pentru job-ul ala, tu ca angajator trebuie sa faci alegerea. Odata mingea ajunsa in terenul tau tu tre sa ai abilitatea de a gasi din mormanul de CV-uri pe anagjatul optim dorit de tine. O scrisoare de intentie atent aranjata de un consilier in resurse umane iti poate pacali vigilenta. Deci angajatul tau optim e doar un joc de lumini orchestrat de un consilier, ce faci angajezi o naluca sau investesti timp sa-i cunosti pe toti?!? Stiu ca „Time is money”, dar nimic nu se poate castiga fara o investitie initiala.

Sursa foto: Recrutam.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *