Interfon sau videointerfon: aceasta-i intrebarea!?

Am un vecin pe strada care si-a facut casa in partea din spate a curtii si are o reala problema cand vine vorba sa deschida poarta pentru invitati cand ploua afara. Nu e problema daca trebuie sa intre un invitat care a fost invitat, dar in zilele cand iti vine invitatul acasa se trezesc vanzatorii ambulanti sa-ti calce ziua pentru a-ti vinde 3 produse de curatenie de care nu ai auzit si intotdeauna sunt cele mai tari din lume. Un soi de Teleshopping din poarta in poarta care iti macina zilele de distractie. De frica ambulantilor a intrat pe internet si a dat cautare dupa „calculeaza pret videointerfon” ca sa vada cat l-ar costa sa scape de drumurile din casa si pana la poarta pe degeaba.

A studiat ce a studiat pana cand s-a gandit ca trebuie sa intrebe si un vecin daca e buna ideea pe care o are el. Si a venit la mine. Mi-a trecut in revista dorinta lui si mi-a ridicat intrebarea la fileu mai ceva ca unui tenismen mingea:” Ba vecine, ma intereseaza si pe mine sa aflu un interfon pret si un videointerfon pret. Am dat cautare pe internet si rezultate sunt , dar nu stiu ma fratele meu ce sa aleg!?!”

Ma scarpin eu a mirare in crestetul capului si intr-un final raspund cu o intrebare de nedumerire:” Ba vecine, de ce te intereseaza pe tine sa afli interfon pret si videointerfon pret daca tu inca nu ai idee ce vrei sa alegi?! Interfonul este de obicei mai ieftin, dar videointerfonul aduce un plus de valoare ca il si poti vedea pe musteriul care te deranjeaza.”

Se uita saracul om la mine plin de spume. Ce-o fi zis in mintea lui, ia uite ba eu vin cu o intrebare si asta imi lanseaza alta intrebare.

Tot certandu-ne noi ba pe una, ba pe alta, am ajuns intr-un final sa gasim un furnizor care sa fie aproape de zona in care locuim si am purces sa cautam in marele internet despre o expresie care sa ne duca direct la sursa: „interfon electra pret” si „videointerfon electra pret”.

Oferta e mare si preturile parea ca–i fac cu ochiul. Omul mi-a marturisit ca i-ar placea un produs gasit la cautarea dupa „interfon electra pret”. Nu prea are chef sa plateasca o suma mare ca sa scape de un vanzator dupa moaca. De vanzator scapi si fara sa-l vezi. In schimb a auzit un prieten care si-a montat un astfel de sistem gasit in cautarea dupa „videointerfon electra pret” si i-ar placea sa dea mai multi bani sa nu rada ala de el ca e o saracie.

Dupa ce m-am amuzat copios de dorintele omului de-l scosesem din toti nervii, l-am apostrofat la caterinca:” Ba vecine, tu vrei o solutie comoda sau vrei un mod sa-l scoti din sarite pe amic?!? Daca tot ai un prieten care si-a pus de ce nu l-ai intrebat pe el!?”. El zice:”Ce-ai ma esti nebun?! Eu sunt la cutite cu ala, ma enerveaza cum se da mare tot  timpul. Am venit la tine ca sa gasesc o solutie ca sa fiu mai smecher ca el”

Ne-am amuzat ce ne-am amuzat de disputa lui amicala si i-a traznit o alta idee „geniala” prin cap. A clocit in mintea lui ca trebuie sa cautam interfon video pret poate dam de ceva mai ieftin si bun. Ieftin si bun?! Exact cuvintele care descriu o situatie cand vrei sa cumperi ceva si sa-ti mai ramana bani de-o bere. I-am zis ca ori de cauti video interfon ori interfon video pret tot la rezultatele alea te duce ca doar nu e Google ultimul Ciuri-buri pe care sa-l fentezi la expresie.

Avea omul banii de videointerfon da nu prea dorea sa plateasca instalarea. A zis ca ar fi bine sa ne interesam cum se monteaza un videointerfon sa vedem daca ne pricepem noi. Deci omul venise cu planul facut sa ma imbie cu o cinzeaca sa ne prindem noi degetele in balamucul de instalat. Si dai si razi iar de ce-i trece omului prin cap.

La prima  cautare am gasit tot ce puteam despre instalare interfon apartament pret, dar noi eram la capitolul o casa si un interfon. Nu eram la lectie de bloc cu mai multi utilizatori. Ma invart intr-un cerc vicios de rezultate pe internet si concluzionez ca cele mai multe interfoane se monteaza la apartamente, iar rezultatul pentru interfon apartament pret ar trebui sa fie orientativ si sa punem un procent de risc ca avem de montat la casa, astfel incat ala e pretul.

Mult nu era daca stateai sa te gandesti care era munca, dar romanul meu tot roman a zis ca ne descurcam noi cumva. I-am zis de la obraz ca daca tot vrea sa dea pe spate pe „amicul” cu laudele, trebuie sa bage mana mai adanc la mahmudele si sa faca o instalare ca la carte. A plecat omul catranit catre banca ca sa se imprumute pentru o lucrare artistica.

Care e spilul de i-am recomandat sa mearga pe mana Electra Instal?!

  • Siguranta. Firma are vechime pe piata si nu cred ca putea sa reziste daca faceau lucrari de mantuiala.
  • Confort. Am cautat ce am cautat si am descoperit ca instalarea nu era chiar un capat de tara, astfel ca beneficiezi de o instalare ca la carte nu una dupa care sa repari sau sa-i chemi sa te descurce din te miri ce.
  • Incredere. Se pare ca specialistii de la Electra Instal asigura interventiile in perioada de garantie si post-garantie.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *