Internet: Banii sau viata?!?

alphabet general stuff
alphabet general stuff

Ce e mai important in viata ta online: banii sau viata?!

Toate conferintele despre blogging discuta despre monetizare si prea putine despre calitatea continutului. Continutul face obiectul unei discutii de scurta durata in care se spune ca trebuie sa fie mult si de calitate.

Inca de la inceputul nebuniei internet lumea a incercat sa-si monetizeze statul pe net. Imi aduc aminte cu placere de primele scam-uri care circulau pe net cu 0.00002 dolari pe click daca vizitezi nu stiu ce siteuri si minciunile despre cum reusesti sa strangi averi de miliarde din asa ceva. Si asta se intampla in vremea dipa-up-ului cand secunda de internet era utilizata cu respect, azi avem internet pe telefon pana si-n WC.

Ce este un blog? Un blog este un jurnal online in care tu dezvolti subiecte care intra in aria ta de interes. Odata ce incerci sa-ti pacalesti publicul cu texte care nu fac parte din tag-urile care te reprezinta pe tine, pierzi contacul cu realitatea si te pozitionezi pe panta abrupta a esecuui prin autosufocare de nestiinta.

Banii. Mereu si mereu banii au fost o resursa care s-a capitalizat in centri de putere si prin intermediul carora s-au miscat masele. Dorinta de a-i avea aduce masa in pozitia de a-si subaprecia munca sau chiar a munci pe gratis. Astfel au aparut antreprenorii care au reusit sa adune mase de redactori gratuiti oferindu-le mirajul faimei in cercul de putere unde se invarteau banii. Mirajul castigului il tine pe pierzatorul anonim in priza si il determina uneori sa munceasca robotic. La final laurii sunt adunati de initiator oferind mici frimituri si celui care a pus umarul la succes.

Piata. Cei care joaca in liga mare ii acuza pe cei din liga mica de preturi de dumping fara a da posibilitatea unui loc in piata. Singurele explicatii sunt: scrie, citeste, da-ne link. Liga mica nu a inteles ca liga mare se bazeaza si pe nerabdarea lor de a ajunge sus.

Asadar pe cine alegi: banii sau viata?!?

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *