Internshipul si firma de apartament

Antreprenor start-up
Antreprenor start-up

Plecand de la postarea Mirunei Siminel de pe facebook- legat de Internship– voi incerc sa explic ce inteleg eu ca ar trebui sa fie internship-ul si ce nu ar trebui.

In ultima vreme am observat tot mai multe firme care posteaza pe site-urile de profil cu locuri de munca, anunturi legate de internship-uri/voluntariat la ei in firma. Intrand mai adanc in problema si studiind piata vei observa ca o mare parte din firmele respective sunt firme de apartament cu cel mult 10-20 de angajati. Nu poti pretinde ca faci intership cand nivelul afacerii tale se invarte intr-o arie de firme mici si mijlocii. Basca mai si specifici ca intership-ul nu este platit. Deja miroase a sclavageala ieftina si reclama gratuita.

Internship-ul in forma lui mare ar trebui sa fie efectuat de corporatii mari care au resurse si timp sa investeasca in tine. Tu vei avea un indrumator si vei parcurge niste pasi prestabiliti pentru a vedea daca esti pregatit sa faci fata acelui job sau pentru a vedea concret in ce consta munca.

Un soi de internship am avut placere sa fac la Generali Asigurari pe partea de actuariat cand am avut un proiect de practica de facut la facultate. In mintea mea proiectul de facultate era doar un proiect copiat de la altii si o hartie la mana precum ca am facut practica. Realitatea mi-a fost zdruncinata cand am intalnit in Generali doi actuari care si-au luat munca in serios si ne-au pus la lucru in ceea ce priveste prezentarea muncii de actuar, chiar daca timpul lor de servici era utilizat pana atunci la maxim.

E usor sa spui ca faci internship si in realitate tu sa folosesti forta de munca bruta pentru a-ti spori productia, in virtutea faptului ca omul respectiv la final va detine o hartie cum ca a facut intership in cadrul companiei tale. Nu stiu daca la final va castiga mai mult el sau tu.

Din punctul meu de vedere intership-ul trebuie platit atata timp cat omul este prins in productie. Chiar daca uneori nu-si face treaba 100%, te scapa de 40-50% din munca prestata. Apoi mai este si motivarea lui:” O bataie pe umar si un zambet il vor face sa se simta bine, dar un bonus material il va face sa-si doreasca sa lucreze in postul respectiv si sa-si perfectioneze munca.”

Comments

comments

One thought on “Internshipul si firma de apartament”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *