Iuda a ales sau a fost ales?

Cruce și credință

Ma macina intrebarea asta de ceva vreme si nu reusesc sa gasesc un raspuns care sa nu-mi placa. Da ati citit bine care sa nu-mi placa. Raspunsul care a determinat aparitia acestei intrebari a fost: „Iuda n-a ales, dar a fost ales”.

In economia forex-ului exista teoria precum ca un trend principal este descris de trenduri secundare asemanatoare pe distante de timp mai mici. Un val mare este descris de valuri mici. Asadar extrapoland teoria valurilor in problema de fata putem spune ca optiunea de sacrificiu a fost unica optiune a lui Iuda.

A fost pregatit pentru asta!? Cu singuranta a fost pregatit pentru asta, caci daca nu era pregatit nu o facea. Fiecare persoana de pe acest pamant are un timp si un spatiu de care beneficiaza. Cand spatiul este umplut cu timp si timpul te zoreste sa iei decizii de ultim moment vei alege optiunea pentru care a fost programat. Pilot automat. Fiecare are un set de reguli prestabilit intr-un mod aleatoriu de organizat. Iuda a fost pregatit sa infrunte eternitatea.

Cand iti alegi calaul ai doua optiuni: iti alegi un calau puternic pentru a trimite un mesaj sau iti alegi un prieten pe care il cunosti ca este pregatit. Nu poti arunca vina unei actiuni pe umarul unui novice. S-ar putea ca actiunea sa nu aiba loc si toata istoria sa-si schimbe cursul. Nu poti schimba cursul pentru ca dai peste cap ordinea scris.

Poti alege raul sau binele!? Nu poti alege raul sau binele pentru ca ai fost programat dinainte de a te naste. Preprogramarea prin gene iti impune o anumita conduita si un anumit parcurs pe arcul spatiu timp. In economia spatiu-timp variabilele aleatoare isi fac intotdeauna datoria sa pastreze armonia unviersala. Acolo sufletul este un numar si numarul un suflet. Armonia universala intelege macroeconomia sentimentelor dar nu o poate simti. Si daca o intelegi si nu o poti simti atunci vei putea cu adevarat sa lucrezi pentru macro-bine.

Pragmatic vorbind dincolo de tragedii exista o penitenta. Din timp in timp avem nevoie de pauze de mentenanta. Universul are un mod hilar de a-ti arata fereastra sa spre adevar, dar  orbit de materie si timp vei alege sa nu o vezi. Iuda a vazut prin fereastra si a ales sa faca ce intelege si nu ce simte.

Comments

comments

4 thoughts on “Iuda a ales sau a fost ales?”

  1. Răul e peste tot, e omniprezent, acolo unde e binele, răul stă la pândă.
    Răul e viclean, spaţiul şi timpul e umplut de el, doar că nu trebuie lăsat să vină, pentru că de cele mai multe ori vine aşa, în voie, iar ce e mai crunt e că are prezent şi va avea mereu viitor.

  2. Nu, doar unii dintre, cei care nu ştiu să rămână oameni; ei sunt acei între rău şi mai rău.
    Şi mai ştiu că acolo unde e binele e semn că răul pândeşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *