De 7-8 ani de zile de cand ma invart mai serios prin online am tot incercat sa ma apuc si eu de webdesign si programare pentru proiectele mele. Ori de cate ori incep sa invat ceva nou in domeniul asta imi aduc aminte de timpul sesiunilor din facultate si las totul balta pentru diverse alte activitati. Cum zicea Costel Bojog intr-un numar de standup comedy: Imi aduc aminte ca nu am rosii si nu pot invata daca nu am rosii in frigider. Si uite asa l-am descoperit eu pe Iustin Paraschiv, omul care poate rezolva multe dintre probleme cand vine vorba de programare.
Se pare ca o sa ma intorc la vorba de duh a americanilor care spune clar si raspicat ca nu e bine sa-ti pui toate oalele in acelasi cos. Voi renunta la „o cariera” de programator cand vine vorba sa-mi rezolv problemele tehnice si voi apel la oamenii care deja stiu s-o faca. Pe langa timpul pierdut cu studiul s-ar putea sa nu existe acolo in mine nici un resort care sa ma motiveze sa fac acel lucru. Daca pana acum n-am reusit sa-l fac, mi-e din ce in ce mai greu sa cred ca pot sa-l fac de acum incolo. Deocamdata las aceasta batalie cu programarea pentru o data viitoare.
Iustin Paraschiv si importanta unui landing page
Despre Iustin Paraschiv am citit prima oara pe blog-ul lui Ipu si am crezut ca e un alt om cares-i face reclama pentru a prinde niste clienti in plasa mediului online. Am inceput sa fac sapaturi pentru a afla mai multe despre acest om si se pare ca-i doar un alt programator pus pe „fapte mari”.
Tarziu am aterizat intr-un articol de-al lui in care am invatat ca landing page-ul are o importanta deosebit de mare cand vine vorba de un site. In functie de actiunea pe care o intreprinzi poti folosi landing page-ul pentru a definitiva o misiune pentru tine si site-ul tau. Fie ca vorbim de strangerea unei baze de date de abonati sau ca vorbim de vanzarea unui produs, pagina de aterizare („landing page” in engleza) este cea care iti poate face acest lucru. Atentie! O pagina de aterizare executata pe repede inainte iti poate cauza la rezultatele primite. De aceea e bine sa te folosesti de un programator cu experienta pentru a nu intra intr-o cursa pierzatoare.
Video lectii Iustin Paraschiv
Pe canalul de youtube al lui Iustin Paraschiv puteti descoperi cateva lectii despre „webdesign si html” sau Java. In spiritul gandirii open source de pe internet acesta cere celor care intra acolo sa faca un schimb de experienta in ceea ce priveste lucrurile prezentate.
Se pare ca evolutia are loc atunci cand mintile isi aduc ideile in agora pentru a fi dezbatute. Iar pentru acest lucru am ca si exemplu comunitatea Linux in care lucrurile se misca destul de rapid si exista o oarecare dezvoltare naturala care face ca produsul final sa fie unul performant si din ce in ce mai prietenos cu utilizatorul. Unde acum ceva ani era aproape imposibil unui utilizator casnic sa foloseasca linux, acum lucrurile sunt mult mai usor de utilizat.
Utilizarea serviciilor de internet devine mult mai interesanta daca ai alaturi de tine oameni care te pot invata lucruri despre el, dar si daca acestia au capacitatea de a recunoaste ca nu le stiu chiar pe toate. Un mediu intr-o continua miscare are nevoie de oameni care sa se adapteze in miscare.