La pescuit cu plasa! 3 avantaje daca folosesti setca profesionista

pescuit cu plasa

Am un prieten din copilarie care daca nu s-a nascut pe balta, sigur a fost botezat in balta. Cand eram mici si mergeam pe pescuit el intotdeauna era blindat cu piese de pescuit. Acum a inceput sa utilizeze Setca profesionale de pescuit cand mergeam la pescuit cu plasa. 

Baltile pe unde ne-am petrecut noi copilaria au cam fost lasate in paragina si singura solutie sa pescuiesti prin ele este cu setca de pescuit. Si acum il vezi cum isi ia camera de roata de tractor frumos legata cu o scandura drept scaun si setca, astfel incat ziua respectiva este clar ca si-o va petrece pe balta.

Ce este setca?! Setca e o plasa de ochiuri cu diverse dimensiuni in functie de pestele pe care vrei sa-l capturezi. Nu e sportiv sa mergi pescuit cu plasa, dar este sanatos daca iti doresti sa pui de-o tigaita de peste.

A schimbat cateva modele de setca de pescuit astfel incat acum a ajuns sa lucreze cu unele profesionale care nu se mai incurca atat de tare. Pe vremuri isi achizitiona setcile de prin piete si le completa el cu niste plutitoare din polistiren de constructii pe care le fasona singur. Acum de cand are modele profesionste mi-a povestit ca nu mai lasa dara de polistiren pe luciu apei. Plutitoarele sunt finisate astfel incat sa nu polueze apele dupa „partidele” tale de pescuit cu plasa.

Avantajele in pescuit cu plasa asta! 

De ce s-a oprit la modelul acesta de plasa:

  • Plumbul prins pe sfoara a fost inlocuit cu un nou tip de sfoara care are plumbul in interior.
  • Calitatea plaselor ridicata ofera o perioada mai mare de folosire.
  • Sunt de productie japoneza.

Povestile cele mai tari sunt cele in care se prind in setca racii. Astia sunt
cam incapatanati si greu ii scoti din plase dupa ce se prind ca raia pe broasca. E bun si racul de mancat, dar iti cam termina plasa cand se prinde il ea. Uneori a mai capturat si cate o broasca testoasa care se plimba aiurea prin tramvai pe langa setca omului.

Acum mi-a zis ca si-a pus in cap sa se duca prin Delta sa mearga cu setca pe acolo. Are ceva cunoscuti prin zona si se gandeste sa-si ia 2 saptamani de concediu pentru a executa o partida „corespunzatoare” de pescuit cu plasa.

Sa aveti zile frumoase la pescuit daca mergi cu lanseta/undita sau setca. Eu o sa merg!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *