Utilizarea unei lămpi de calitate asigură succesul fotopolimerizării! Lampi fotopolimerizare

lampi fotopolimerizare

Încă din 1970 – de când a fost proiectat primul model de lampă de fotopolimerizare – ce purta numele de Nuva Light, specialiștii au înțeles importanța majoră pe care o are utilizarea unui astfel de produs. În zilele noastre, această aparatură s-a modernizat, numărându-se cu succes printre cele mai utilizate echipamente de către practicienii și clinicienii dentari.

Echipamente stomatologice de la Dentex

Cu un portofoliu extins de produse ideale pentru medicina dentară, magazinul Dentex devine opțiunea preferată de mulți specialiști datorită calității superioare a produselor.

Accesând site-ul dentex.ro veți găsi oferta completă de articole pentru uz stomatologic, accesibile ca preț – de la lampi fotopolimerizare, accesorii, până la alte instrumente și echipamente potrivite pentru nevoile din cabinetul dumneavoastră. Unul dintre marile avantaje pe care le oferă achiziționarea produselor de pe site, constă în faptul că livrarea se efectuează în 24 ore de la plasarea comenzii în online.

Iată un top cu cele mai apreciate modele de lămpi ce pot fi găsite pe website:

  • Lampi fotopolimerizare FVE Gun-type, fără fir

Cu o putere de 1500 mW/cm2, produsul este conceput special pentru a facilita procedeul de fotopolimerizare. Datorită atributelor sale calitative, este unul dintre cele mai căutate modele din portofoliul companiei Dentex.

  • Lampi fotopolimerizare cu Led Demi Ultra

Acest produs prezintă multiple avantaje – fascicul de lumină colimat, secțiune transversală uniformă a fasciculului de lumină, temperatură scăzută la vârful conectorului precum și la nivelul pulpei dentare.

  • Lampi fotopolimerizare Translux – Wave

Printre caracteristicile funcționale ale acestui produs se numără: spectrul de emisie mult mai îngust prezent la nivelul diodelor emițătoare de lumină, potrivindu-se de minune cu spectrul de absorbție al inițiatorului foto cu camfor chinona. De asemenea, lumina emisă de diodă este direcționată de fibra optică prin intermediul lentilelor speciale, obținându-se rezultate de polimerizare excelente cu emisie de căldură redusă substanțial. Bateria are o capacitate de 360 cicluri de câte 10 secunde și se poate încărca rapid prin intermediul unui sistem de control computerizat. De asemenea, produsul este prevăzut cu un design economic, cu un singur buton de operare și nu necesită sistem de ventilație.

Calitatea procesului de fotopolimerizare

Numărându-se printre cele mai utilizate dispozitive din domeniul stomatologic la nivel mondial, marii producători investesc în cercetări permanente menite să perfecționeze lămpile de fotopolimerizare. În felul acesta, procedurile efectuate de către specialist devin facile și orientate pe rezultate clinice de succes.

Conform estimărilor efectuate, numărul de restaurări de compozite și sigilări care se realizează în fiecare an depășește 150 milioane.

Însă, reușita procesului de fotopolimerizare depinde, în mare parte, de utilizarea corespunzătoare a unui dispozitiv de calitate – care implică respectarea indicațiilor oferite de producător în timpul procedurii, modul în care aparatura este întreținută și îngrijită. De asemenea, experiența specialistului este o altă condiție importantă pentru o performanță sporită.

Procedura de folosire a unei lampi fotopolimerizare nu este una complicată, dar în cazul în care nu este realizată corespunzător, poate duce la eliberarea unor substanțe chimice dăunătoare pentru țesuturi.

De asemenea, utilizarea insuficientă a lămpii de fotopolimerizare pentru materiale compozite sau pentru adezivi poate avea un impact negativ asupra restaurării din cauza unor factori diverși: adeziunea slabă, instabilitatea cromatică, uzura accentuată, fracturi, sensibilitatea postoperatorie, toxicitatea pulpară, cariile recurente.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *