Lant nesfarsit de metehne sociale

„Prostu’ ala nu stie ce vrea de la viata!” „Ipocritul ala asculta muzica proasta!” „Eu nu citesc horoscoape!”

…fiecare reprezinta un punct fierbinte intr-o societate manata in lupta de nevoia de a deveni primul in lantul sau trofic. Fiecare tanjim dupa functia de lider al turmei unde ne miscam si folosim orice tertip pentru a ne dobori la pamant adversarul.

Animalele au un cod simplu de etica si fiecare lupta cum poate ca sa supravietuiasca. Animalul om se presupune ca e mai presus de animalul-animal. E pe dracu! Suntem mai prosti decat 99% dintre animale, nu bag mana in foc pentru un 100%.

Ma distreaza cum ne alegem domeniile in care activam fix dupa regula democratica a unei dictaturi familiale. Suntem produsul unui bagaj genetic pe care nu-l intelegem, dar caruia ii respectam regulile de aplicare. Suntem parinti nostrii adaptati la vremuri noi. Pe vremuri era o zicala: „La vremuri noi, tot noi!”

E distractiv sa vezi cum pozitionarea intr-un grup restrans se face urmand pas cu pas un algoritm meticulos. Animalul care cauta recunoastere va incerca sa se impuna in fata celor de rang inferior si sa placa celui der ang superior. In ochii celui inferior cel superior va fi zugravit in chip si fel, dar in preajma celui in cauza va afisa o mitra eleganta si prietenoasa. Rama. Nici rama nu se poate numi caci rama nu are constiinta unui om.

Cel mai slab din incapere va primi rolul de sac de box pentru a-ti evita propria pozitie de ghiocel plouat in lantul biroului din care faci parte. Corporatia se bazeaza pe rame si asteapta ca rama sa-si gaseasca drumul catre iesire.

Mult timp n-am inteles la ce folosesc spatiile de timp nealocate unei actiuni ci doar vegetative. E timpul consolidarii. Creadeam ca pierzand vreme voi regreta mai tarziu, dar niciodata vremea nu se pierde. De te vei minte ca faci ceva cand nu faci de fapt nimic vei pierde timpul de consolidare.

Caracterele tari se cresc prin defragmetarea in timp si spatiu. Exercitiul este mama invataturii si invatatura este sportul prin care iti pasterzi mintea curata si activata pentru intemperii de tot felul.

Social esti doar un spatiu de memorie ce va ocupa un timp in constiinta social universala.

Comments

comments

2 thoughts on “Lant nesfarsit de metehne sociale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *