Libertatea e adevarata temnita

Atunci cand minciuna se termina ramane doar adevar. Adevarul e cel care iti da valoarea ta ca om.

Ma dor minciunile pentru ca ele ma fac sa ma simt bine. Ma elibereaza adevarul pentru ca el ma face sa ma simt rau.

N-am inteles mult timp pentru ce sufar cu adevarat cand gasesc un adevar si pentru ce transpir ca sa-l caut, dar acum am inteles cu adevarat ca singurul lucru pe care-l simti cu adevarat e durerea.

Durerea e libertatea si adevarul. In tristete sta raspunsul celui care cauta cu ardoarea calea catre luminare. Durerea si iertarea sunt casutele care trebuiesc umplute pentru a renaste ca om cu adevarat. E trist si totusi e singurul raspuns solutie la problema (om,timp,scop).

Zi de zi primim informatii pentru care trebuie sa luptam. Zi de zi avem de luat decizii despre ce cale sa alegem si cum sa folosim informatia. Ai folosit-o prost te intorci si umpli casute goale de prezent si trecut. Ai folosit informatia corect, ai mai pus o miime de caramida la drumul tau catre tine. Castigul intotdeauna e mic, pierderea intotdeauna e mare. Niciodata nu primesti ceea ce nu meriti. Ai jucat la pariuri si ai castigat. Intreaba-te ce pierzi pentru ca ai castigat. Te bucuri!? Te minti. Ti-ai jucat calea si ai pierdut sufletul in detrimentul unui castig inselator.

Ma dor ochii care privesc in gol. Ma dor gurile care-si vorbesc fara a spune o vorba. Arogant?! Ingamfat?! Incapatanat?! Cum poti cataloga durerea priviri unui discurs gol cand nu poti sa te reprezinti pe tine cel care esti?!? Sunt uneori in postura celui care asculta. Inmagazinarea este unul dintre punctele cheie ale iertarii. Inveti prin exemplu si filtrezi prin constiinta. E un proces greu si anevoios. E un puzzle de idei si ganduri. E un joc matematic de optiuni. Exercitiu logic si matematic al unui decor de ganduri. Umpli table de creta si burete.  Omul e un tezaur de cifre. Refuza sa asculte muzica cifrelor ascunzandu-se in poetica cuvintelor. Vibratia cade in gol cand omul nu atinge cuvantul care trebuie. Spre exemplu doua cuvinte nu pot exprima vibratia la fel. De aia pe unul il numim geniu si pe-al doilea il citim din compasiune.

 

Minciunile se ascund in adevaruri si adevarurile se ascund in minciuni.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *