Linuxtweetmeet, 16.12.2010, sediu Fitzuica

linux pinguin

La invitatia lui Cristian Voiculesti de la Chestiuni.info, am ajuns si eu aseara(16.12.2010) la #linuxtweetmeet (twtvite.com/Linuxmeet).

Ce a fost #LinuxTweetMeet? A fost o intalnire a unei parti din comunitatea celor care folosesc Linux ca sistem de operare cu oameni care nu folosesc, dar vor sa afle mai multe. Printre altele s-a dezbatut posibilitatea utilizarii Linux-ului ca sistem de operare a unui utilizator obisnuit.

Care sunt avantajele?

  • Este un sistem FREE! Nu mai iti trebuie licenta, nu mai visezi mascatii care vin si-ti iau glanda ca furi sisteme de operare din curtea Microsoft, nu mai dai cu CD-uri de pamant ca nu-ti functioneaza Serial Number-ul crack-uit.
  • Se instaleaza usor, dezvoltatorii acestui tip de sistem venind cu o platforma User-friendly pentru utilizatorul obisnuit si nu mai este doar pentru intiatii in tainele codului, pe care in mintea noastra ii percepeam drept hackari.
  • Se instaleaza cu doar cateva click-uri intr-un timp relativ scurt. Aseara s-a facut un test pe o masinarie mai vechiuta si a luat cam 25 de minute o instalare de OS(Operating System), hai sa fim seriosi cat timp iti ia sa instalezi un Windows?!? Atentie nu vrea sa minimizez improtanta Windows in piata de OS-uri, doar prezint avantaje.
  • Linux permite celor initiati sa intervina in cod si sa ia parte la rezolvarea diverselor bug-uri sau dezvoltarea de aplicatii pentru el. Este un sistem in care se poate interveni in codul sursa. Evolutia sistemului se bazeaza pe comunitatea creata in jurul sistemului.

Cam astea sunt in mare concluziile principale ale serii.

In rest am descoperit cateva noi aplicatii pentru linux din discutiile cu cei de acolo si am descoperit ca linux-ul are posibilitatea prin diverse aplicatii(cum ar fi VMware sau Virtual Box) sa rulezi un alt OS virtual direct din Linux.

Printre altele am mai descoperit Gwibber-ul pentru gestionarea conturilor de social media de tipul facebook sau twitter.

Regele serii a fost Linux Mint o noua forma de Linux cu o interfata ce aduce a MAC. Urmeaza sa-l testez si eu sa vad ce-i poate capu’.

Eu rulez Linux cam de 1 an de zile pe laptop-ul personal si sunt cat de cat multumit de el. Nu am ajuns sa fac eu smecherii de tipul linie de comanda in terminal, dar ma descurc pentru ce am nevoie zi de zi.

Atentie ca daca sapati bine in comunitate puteti gasi corespondente pentru foarte multe aplicatii de windows:
Corel Draw – InkScape
Adobe Photoshop – Gimp
MS Office – Open Office

Cativa dintre participantii cu care am luat contact: Constantin Teodorescu ( twitter, facebook, blog/site) ; Eugen Bucurescu ( twitter, facebook, site/blog) ; Razvan Andrei (twitter, facebook, site/blog) ; Andrei Pascal ( twitter,facebook, site/blog) ; Doru Ilasi ( twitter,facebook,linkedin) ; Asociatia Pro Linux( twitter,facebook, site/blog) ; Ovidiu Constantin (twitter,facebook,site/blog) ; Dragos Dogaru (twitter,facebook,site/blog) ; Razvan Sandu (twitter,facebook,site/blog) ; Mihai Todor (twitter,facebook,site/blog) ; Romulus Maier (twitter,facebook,site/blog(agora.ro)) ; Cristian Voiculesti (twitter,facebook,site/blog) ; Ciobanu Nicolae (twitter,facebook,site/blog) ; Chiriluta Corneliu (twitter,facebook,site/blog) si daca am uitat pe cineva imi cer scuze de pe acum. Eu unul mi-am creat si o lista de twitter cu toti cei de mai sus pentru a-i urmari mai usor: linuxtwmt

Am uitat sa precizez ca in urma acestei intalniri am aflat de comunitatea ProLinux.ro , o comunitate de pasionati de la care puteti primi ajutor intr-ale Linux-ului. Nu ezitati sa-i contactati!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verified by MonsterInsights