Lipsa de educatie

Intr-o anumita parte de lume ce face parte si din Romania, oamenii au un mod de a se manifesta care contravine cu ceea ce am invatat eu cand eram mic. Am crezut initial ca e vorba doar de o manifestare punctuala si ca nu e vorba de o manifestare de masa. Am crezut prost!

Nu poti sa traiesti in 2015 si sa te comporti ca acum 50 de ani. E adevarat ca a trecut ceva vreme de cand ai plecat de acasa, dar cred ca un numar de 5 ani departe de satul de bastina poti invata sa te comporti intr-o societate urbana in care te-ai integrat si pe care nu mai doresti s-o parasesti. Adica, stai putin?! Nu vrei sa mai parasesti cultura urbana cu magazine si tot tacamul, dar nu poti sa te dezbraci de haina mizeriei care ti-a fost predata intr-un trecut indepartat?! Trist.

E bine ca pe viitor sa intelegi ca dincolo de drepturi un om urban are si obligatia. Si obligatia principala a unui om aterizat in jungla urbana a Bucurestilor este sa aduca ceva bun din cultura satului lui, dar si sa invete ceea ce e bun din multiculturalitatea bucuresteana. Suntem si avem putine lucruri bune ca si bucuresteni, dar e bine ca si ceilalti sa le invete oarecum si pe astea. Si noi le-am invatat in timp de la oameni care au venit si ne-au predat  lectia zonei lui. Suntem in plina revolutie culturala si merita ca si tu sa te integrezi cu totul in orasul asta mancator de suflete.

Deci, vino, dar nu uita sa te schimbi atat de mult cat sa poti transmite mai departe un om frumos. Bucuresti, Bucuresti, fratele meu tu esti!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *