Lipsa de subiecte

arhiva fanel.ro
arhiva fanel.ro

Observ ca in ultimul timp subiectele sunt numarate pe degete si cu totii tragem de aceleasi subiecte obosite si mult prea desantate. E greu sa te mentii in forma forjand pe acelasi culoar cu ziare, reviste, televiziuni si oameni, dar e si mai greu sa-ti intelegi drumul intr-o piata.

In ultima vreme nu mai am timp sa mai scriu, fiind foarte ocupat cu terminarea constructiei la casa. Singurele legaturi cu lumea online au ramas twitter-ul, facebook-ul si din cand in cand cate un articol pe blog. In rest seara cad lat si nu pot decat sa rasfoiesc blogurile din reader.

E obositor sa vezi cum acelasi subiect e pasat de la unul la altul fara a se schimba ceva in intelegerea lui. Lipseste esenta unei pareri personale si incep sa cred ca am devenit niste ro_botzi care scriem pentru google si atat. Eu unul n-am prea inteles nicioadata aceasta scriere pentru un motor de cautare. Mi se pare corect sa scriu un text care ma intereseaza si care-mi produce mancarime in degete daca nu il dezbat decat sa compun un text pentru un soft. E bine ca te pozitioneaza in piata, dar trangand linie pierzi din vedere esentialul: subiectele.

Cel mai tare ma dispera blogurile de fosti jurnalisti care aduna stiri de pe alte site-uri si le republica. E sub demnitatea lor de fosti jurnalisti si actuali bloggeri sa scrie balast pentru public. Mi se parea corect sa scrie ori de cate ori au ceva de spus pe un subiect si nu doar citate cu link-uri si tone intregi de astfel de posturi. Receptivitatea publicului scade pe masura ce cantitatea de balast creste si aici vorbim de public nu de ro_botzei.

Din 2005 de cand citesc si mai scriu in zona asta de online ma distreaza ca la perioade de bilant apar fix aceleasi subiecte de dezbatere: hater vs alister, bloggeri vs jurnalisti, de ce nu scriu bloggeri mici, cum sa ajungi blogger mare, bloggeri mici vs bloggeri mari, un scandal intre doi bloggeri care se injura/imping/dau in gat cu mizerii.

Dincolo de piata suntem oameni si scriem pentru oameni.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *