Loc de munca, piata, criza

Saptamana trecuta am ramas fara loc de munca printr-o imprejurare de forte ciudata. Fix cand ma hotarasem sa ma implic serios in a pastra un loc de munca mai mult timp. Pana acum n-am mai fost dat afara, mi-am dat eu demisia.

Piata muncii nu este pregatita sa primeasca forta de munca neangajata. Firmele sub presiunea unor conducerii care nu-si bazeaza deciziile pe cifre analizate de specialisti/consultanti seriosi isi pierd credibilitatea si implicit profitul intr-o piata macinata de criza.

Criza este un concet inventat care descrie de fat frica investitorului de a da drumu banilor pentru idei aducatoare de profit. Perioada nociva in care cu totii „eram” afaceristi doar pentru ca am reusit sa vindem o proprietate imobiliara a determinat aparitia unui astfel de fenomen, „blocajul pietii” sau criza.

A lipsit mult in tot acest timp un Stat puternic care sa reglementeze corect si coerent modul in care se desfasoara activitatea economica in aceasta tara. Vorbim de 20 de ani de politica si nici pana azi n-am inteles ca noua ne lipsesc oameni, nu politica. Politica este un angrenaj social care ar trebui sa fiinteze deasupra pentru concepte si nu pentru ei.

La noi si in general in Europa politica reprezinta monopolul de putere economica care intervine in mersul unei tari. Au venit socialistii la putere, firmele agreate de socialisti vor pune mana pe banul public si vor suprvietui urmatoarei perioade. Vine dreapta la putere, se schimba garda economica la Palat. Restul joaca rol de public ce viseaza la o tara libera economic si plateste pretul de a fi „o oaie” pe o tabla de sah a puterii politice.

Asadar sunt in cautare de nou loc de munca, CV Stefan Manea.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *